Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pyramídový rez

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pyramida.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 100 g cukru
  • 150 g hladkej múky
  • Krém:
  • 250 g vajec
  • 250 g cukru
  • 40 g škrobu
  • 315 g masla
  • 80 g kakaa
  • Nakoniec :
  • 200 g tmavej čokolády
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si 2 kusy silikónového papiera na pečenie. Na jeden nakreslite obdĺžnik s rozmermi 29 × 32 cm a na druhý obdĺžnik s rozmermi 29 × 36 cm. Papiere položte na plech na pečenie.

2. Krok

Predhrejte rúru na 200°C Vajcia oddeľte. Začnite šľahať bielky so štipkou soli. Za stáleho šľahania pridávajte cukor v niekoľkých dávkach a šľahajte, kým sa nevytvorí tuhý sneh.

3. Krok

Znížte rýchlosť metličky a postupne pridávajte žĺtky k bielkom. Preosejte múku do vaječnej zmesi a vmiešajte ju širokými pohybmi. Zmes rozdeľte medzi dva pripravené plechy na pečenie a rovnomerne rozotrite zaoblenou špachtľou.

4. Krok

Vložte plechy na pečenie do predhriatej rúry a pečte tenké piškóty približne 10 minút. Nechajte ich úplne vychladnúť na mriežke, potom ich vyklopte na jemne pomúčený plech na pečenie, aby nevyschli, a odlepte ich z plechu. Menší piškótový korpus nakrájajte na 3 pásiky s rozmermi 29 × 10 cm a druhý nakrájajte na 2 pásiky s rozmermi 29 × 10 cm a 1 pásik s rozmermi 29 × 13 cm.

5. Krok

Piškóty odložte bokom a pripravte si krém. Na to zmiešajte odmerané vajcia s cukrom a škrobom v žiaruvzdornej miske. Varte nad parou za stáleho miešania, kým nedosiahne 80°C, alebo kým nezačne mierne peniť, ... Odložte bokom.

6. Krok

Mäkké maslo vyšľaháme ručným mixérom, potom pridáme kakaový prášok a pokračujeme v šľahaní. Teraz sa vrátime k vaječnému krému. Aj ten začneme šľahať a potom pokračujeme na vysokej rýchlosti, kým nevychladne na izbovú teplotu. Potom za stáleho miešania pridajte do vyšľahaného masla a miešajte, kým nezískate hladký krém.

7. Krok

Naplňte 5 piškótových prúžkov so šírkou 10 cm krémom, ale nechajte dostatok na pokrytie všetkých troch strán pyramídy. Naplnený piškótový korpus s 5 plátmi vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby krém stuhol natoľko, aby sa dal úhľadne krájať. Po vychladnutí piškótu prekrojte dlhým nožom na koláče diagonálne na polovicu.

8. Krok

Zvyšný väčší piškótový korpus potrieme zvyšným krémom a potom naň položíme diagonálne narezané pol štvorcové trojuholníky tak, aby štvorce stáli zvisle. Krém natrite na vonkajšiu stranu trojuholníkového piškótového cesta, uhlaďte povrch a vložte späť na hodinu do chladničky. Roztopte horkú čokoládu nad parou alebo v mikrovlnnej rúre a vmiešajte do nej olej na varenie.

9. Krok

Vychladnutú pyramídu položte na mriežku a zalejte rozpustenou čokoládou. Nechajte čokoládu úplne stuhnúť a nožom namočeným v horúcej vode ju nakrájajte na 2,5 cm plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.