- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Pyramídový rez
Pyramídový rez

- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- štipka soli
- 100 g cukru
- 150 g hladkej múky
- Krém:
- 250 g vajec
- 250 g cukru
- 40 g škrobu
- 315 g masla
- 80 g kakaa
- Nakoniec :
- 200 g tmavej čokolády
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si 2 kusy silikónového papiera na pečenie. Na jeden nakreslite obdĺžnik s rozmermi 29 × 32 cm a na druhý obdĺžnik s rozmermi 29 × 36 cm. Papiere položte na plech na pečenie.
2. Krok
Predhrejte rúru na 200°C Vajcia oddeľte. Začnite šľahať bielky so štipkou soli. Za stáleho šľahania pridávajte cukor v niekoľkých dávkach a šľahajte, kým sa nevytvorí tuhý sneh.
3. Krok
Znížte rýchlosť metličky a postupne pridávajte žĺtky k bielkom. Preosejte múku do vaječnej zmesi a vmiešajte ju širokými pohybmi. Zmes rozdeľte medzi dva pripravené plechy na pečenie a rovnomerne rozotrite zaoblenou špachtľou.
4. Krok
Vložte plechy na pečenie do predhriatej rúry a pečte tenké piškóty približne 10 minút. Nechajte ich úplne vychladnúť na mriežke, potom ich vyklopte na jemne pomúčený plech na pečenie, aby nevyschli, a odlepte ich z plechu. Menší piškótový korpus nakrájajte na 3 pásiky s rozmermi 29 × 10 cm a druhý nakrájajte na 2 pásiky s rozmermi 29 × 10 cm a 1 pásik s rozmermi 29 × 13 cm.
5. Krok
Piškóty odložte bokom a pripravte si krém. Na to zmiešajte odmerané vajcia s cukrom a škrobom v žiaruvzdornej miske. Varte nad parou za stáleho miešania, kým nedosiahne 80°C, alebo kým nezačne mierne peniť, ... Odložte bokom.
6. Krok
Mäkké maslo vyšľaháme ručným mixérom, potom pridáme kakaový prášok a pokračujeme v šľahaní. Teraz sa vrátime k vaječnému krému. Aj ten začneme šľahať a potom pokračujeme na vysokej rýchlosti, kým nevychladne na izbovú teplotu. Potom za stáleho miešania pridajte do vyšľahaného masla a miešajte, kým nezískate hladký krém.
7. Krok
Naplňte 5 piškótových prúžkov so šírkou 10 cm krémom, ale nechajte dostatok na pokrytie všetkých troch strán pyramídy. Naplnený piškótový korpus s 5 plátmi vložte do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby krém stuhol natoľko, aby sa dal úhľadne krájať. Po vychladnutí piškótu prekrojte dlhým nožom na koláče diagonálne na polovicu.
8. Krok
Zvyšný väčší piškótový korpus potrieme zvyšným krémom a potom naň položíme diagonálne narezané pol štvorcové trojuholníky tak, aby štvorce stáli zvisle. Krém natrite na vonkajšiu stranu trojuholníkového piškótového cesta, uhlaďte povrch a vložte späť na hodinu do chladničky. Roztopte horkú čokoládu nad parou alebo v mikrovlnnej rúre a vmiešajte do nej olej na varenie.
9. Krok
Vychladnutú pyramídu položte na mriežku a zalejte rozpustenou čokoládou. Nechajte čokoládu úplne stuhnúť a nožom namočeným v horúcej vode ju nakrájajte na 2,5 cm plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní