- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Quinoa kaša s tekvicou
Quinoa kaša s tekvicou
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Svetlá a zdravá kaša, ktorú možno podávať ako prílohu aj ako plnohodnotné jedlo.
Varenie zeleniny, tekvice a quinoa oddelene maximalizuje chuť a vôňu každej zložky.
Ingrediencie:
- Quinoa – 60 g
- tekvicová dužina – 200 g
- Syr – 30 g
- Sladká paprika – 1 ks;
- Mrkva – 1 ks;
- Olivový olej – 2 lyžice
- hrachové klíčky – 30 g
- Soľ – podľa chuti;
- Korenie (talianske bylinky, korenie, cesnak) – podľa chuti.
1. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme ju na plech, posypeme soľou, talianskymi bylinkami a sušeným cesnakom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme do mäkka 20-30 minút.
2. Quinou dobre opláchneme, osušíme a dáme do hrnca. Pridajte vodu a štipku soli. Varíme prikryté asi 15-20 minút, kým sa neabsorbuje všetka voda.
3. Na panvici zohrejte trochu olivového oleja. Mrkvu nastrúhame a opečieme do mäkka. Medzitým očistíme papriku, nakrájame na prúžky a dáme na panvicu. Osolíme a okoreníme podľa chuti, restujeme už len minútu a odstavíme z ohňa.
4. Do panvice so zeleninou vložte quinou a uvarenú tekvicu. Pridajte strúhaný syr a premiešajte. Podávame ozdobené hráškovými klíčkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
98 videní