Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rafaelo šišky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Taliankse sisky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 500 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 4 dcl mlieka
  • 80 g droždia
  • 8 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 60 ml oleja
  • strúhaná citrónová kôra
  • 2 lyžice rumu
  • poleva:
  • 300 g bielej čokolády
  • 30 ml oleja
  • Posyp:
  • kokos , mandle
  • Rafaelo krém:
  • 350 ml mlieka
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 4 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 45 g kukuričného škrobu
  • 150 g bielej čokolády
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 300 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky preosejte múku a v strede urobte jamku. okraje posypte soľou.

2. Krok

Spravíme si kvások: Zohrejeme 1 dl mlieka, potom doň rozdrobíme droždie a pridáme lyžicu cukru. Dobre premiešajte. Do jamky, ktorú sme si spravili v múke nalejeme kvások a necháme vzísť.

3. Krok

Zvyšné mlieko vymiešame so žĺtkami, zvyšným cukrom, olejom, rumom a citrónovou kôrou. Keď kvások vzíde, nalejte zmes so žĺtkami s ingrediencií do jamky a miešajte na nízkej rýchlosti, kým sa všetky ingrediencie nespoja. Na cesto používame hákový nástavec. Potom sa cesto miesi pri nízkej rýchlosti aspoň 10 minút, kým nie je mäkké a vláčne. Ak sa nám zdá príliš lepkavé môžeme pridať ešte trochu múky.

4. Krok

Cesto ešte trochu premiesime rukami, potom ho vložíme do pomúčenej misy a prikryjeme vlhkou kuchynskou utierkou. Necháme kysnúť dobrú hodinu.

5. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na približne 70 g kúsky, z ktorých formujeme guľky. Tie musia byť úplne hladké, bez prasklín. Uložíme ich na pomúčenú dosku, prikryjeme a necháme opäť kysnúť aspoň 45 minút.

6. Krok

Medzitým rozohrejeme olej na 170°C. Dbajte na to, aby bolo v panvici aspoň 3 centimetre oleja a aby sa príliš nerozpálil – radšej ho ohrievame pomaly a dlhšie. Vykysnuté šišky opatrne vložíme vrchnou stranou do horúceho oleja a nádobu prikryjeme vekom. Šišky opekáme asi 3-4 minúty z každej strany resp kým nemajú peknú hnedú farbu. Pri prevracaní nádobu nezakrývajte. Vyprážané šišky vyberte z oleja a položte ich na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný tuk.

7. Krok

Na polevu rozpustíme čokoládu a vmiešame olej. Počkajte, kým vychladne na izbovú teplotu, potom každú šišku ponorte vrchnou stranou do polevy a čokoládu dobre otraste – aby veľmi nestekala o stranách .. Polevu posypeme kokosovou múčkou alebo drvenými mandľami. Necháme úplne stuhnúť.

8. Krok

Na krém Raffaello zmiešame v miske mlieko, 150 ml sladkej smotany, žĺtky, cukor, škrob a vanilkový cukor. Prelejeme do hrnca s hrubým dnom.. Varte na miernom ohni za stáleho miešania metličkou, kým nezhustne. Odstavíme a vmiešame bielu čokoládu , ktorú dobre rozmiešame kým sa nerozpustí..Do horúceho krému pridáme strúhaný kokos a dobre premiešame. Krém prikryjeme potravinovou fóliou (aby sa na ňom nevytvorila kôrka) a vložíme do chladničky vychladnúť.

9. Krok

Do vychladnutého krému vmiešame vyšľahanú šľahačku a necháme v chladničke až do použitia.

10. Krok

Vychladnutú a polevou preliatu šišku prekrojíme na polovicu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka a spodnú polovicu šišky ním bohato naplníme.. Prikryjeme vrchnou časťou ..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1123 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.