Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Raffaello torta plná mandlí a kokosu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Raffaello torta plná mandlí a kokosu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Raffaello torta plná mandlí a kokosu Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Raffaello torta obohatená o mandle a kokos, sa stane skutočnou ozdobou každej oslavy, nielen narodeninovej. Jeho nadýchaný korpus, premazaný krémom z mascarpone a Salka, sa jemne rozplynie na jazyku a určite si získa srdcia vašich hostí.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 6 vajec
  • 250 g cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 štipka soli
  • 240 g hladkej múky
  • Na krém:
  • 1 kelímok smotany na šľahanie (40 %, 200 g)
  • 3/4 konzervy Salka
  • 500 g mascarpone
  • kokos
  • mandle
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: Bielky vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do tuhého snehu. Cukor a soľ pridávajte, až keď sa bielky začnú šľahať.

2. Krok

Ako ušľahať tuhý sneh: K vyšľahanému snehu pomaly, na nižšej rýchlosti, zašľahávajte jeden po druhom žĺtky a lyžicu oleja. Nakoniec, v dvoch dávkach, jemne vmiešajte preosiatu múku. Túto časť zamiešajte ručne, aby sa sneh neznehodnotil.

3. Krok

Pečenie: Cesto vylejte do tortovej formy s priemerom 24-26 cm a pečte na horúcom vzduchu pri teplote 160-170 °C približne 40-50 minút. Skontrolujte špajdľou; po vytiahnutí by mala byť suchá.

4. Krok

Príprava krému: Na suchej panvici jemne opražte mandle a nechajte ich vychladnúť. Smotanu vyšľahajte do polotuha a potom pridajte mascarpone a Salko. Šľahajte, kým nevznikne pevný krém. Na záver vmiešajte trochu kokosu ručne.

5. Krok

Dokončenie torty: Korpus rozrežte na tri rovnaké pláty. Každý plát pokapajte cukrovým rozvarom, natrite krémom a posypte mandľami, ktoré trochu zatlačíte do krému. Tento proces opakujte, až kým nezložíte všetky pláty. Zvyšným krémom potrite celý povrch torty. Boky a vrch posypte kokosom a nechajte vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.