Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Raffaello torta plná mandlí a kokosu

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Raffaello torta plná mandlí a kokosu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Raffaello torta plná mandlí a kokosu Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Raffaello torta obohatená o mandle a kokos, sa stane skutočnou ozdobou každej oslavy, nielen narodeninovej. Jeho nadýchaný korpus, premazaný krémom z mascarpone a Salka, sa jemne rozplynie na jazyku a určite si získa srdcia vašich hostí.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 6 vajec
  • 250 g cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 štipka soli
  • 240 g hladkej múky
  • Na krém:
  • 1 kelímok smotany na šľahanie (40 %, 200 g)
  • 3/4 konzervy Salka
  • 500 g mascarpone
  • kokos
  • mandle
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta: Bielky vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do tuhého snehu. Cukor a soľ pridávajte, až keď sa bielky začnú šľahať.

2. Krok

Ako ušľahať tuhý sneh: K vyšľahanému snehu pomaly, na nižšej rýchlosti, zašľahávajte jeden po druhom žĺtky a lyžicu oleja. Nakoniec, v dvoch dávkach, jemne vmiešajte preosiatu múku. Túto časť zamiešajte ručne, aby sa sneh neznehodnotil.

3. Krok

Pečenie: Cesto vylejte do tortovej formy s priemerom 24-26 cm a pečte na horúcom vzduchu pri teplote 160-170 °C približne 40-50 minút. Skontrolujte špajdľou; po vytiahnutí by mala byť suchá.

4. Krok

Príprava krému: Na suchej panvici jemne opražte mandle a nechajte ich vychladnúť. Smotanu vyšľahajte do polotuha a potom pridajte mascarpone a Salko. Šľahajte, kým nevznikne pevný krém. Na záver vmiešajte trochu kokosu ručne.

5. Krok

Dokončenie torty: Korpus rozrežte na tri rovnaké pláty. Každý plát pokapajte cukrovým rozvarom, natrite krémom a posypte mandľami, ktoré trochu zatlačíte do krému. Tento proces opakujte, až kým nezložíte všetky pláty. Zvyšným krémom potrite celý povrch torty. Boky a vrch posypte kokosom a nechajte vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

109 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.