Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Raňajkový zebra koláčik: Jemná mramorová pochúťka na každý čas dňa

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Raňajkový zebra koláčik: Jemná mramorová pochúťka na každý čas dňa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Raňajkový zebra koláčik: Jemná mramorová pochúťka na každý čas dňa Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte sladké pečivo, ktoré si môžete dopriať ráno k jogurtu, popoludní pri šálke kávy alebo večer ako malý dezert, tento nadýchaný zebra koláč splní vaše očakávania. Okrem skvelej chuti vás očarí aj svojím vzhľadom – pásiky svetlého a kakaového cesta vytvárajú pekný vizuálny efekt, ktorý si zamilujete už pri prvom rozkrojení.

reklama:

Suroviny

  • 350 gramov polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 vajcia (oddelené bielky a žĺtky)
  • 160 gramov kryštálového cukru
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 200 ml perlivej vody
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • štipku soli
  • práškový cukor na záverečné posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava formy a rúry: Začnite tým, že si vyložíte formu na chlebíček papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 °C.

2. Krok

Sneh z bielkov: Do čistej misky dajte bielky, pridajte štipku soli a začnite ich šľahať. Keď budú bielky jemne nadýchané, po častiach prisýpajte polovicu cukru a pokračujte, kým sa nevytvorí tuhý, lesklý sneh.

3. Krok

Žĺtkový základ: V druhej mise vyšľahajte žĺtky so zvyšným cukrom do krémovej, svetlej peny.

4. Krok

Zmiešanie cesta: Do žĺtkovej hmoty postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a perlivú vodu – striedavo a vždy premiešajte, aby sa suroviny spojili. Nakoniec opatrne zapracujte bielkový sneh – najlepšie ručne, stierkou, aby cesto zostalo nadýchané.

5. Krok

Delenie a farbenie: Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešajte preosiate kakao.

6. Krok

Vrstvenie: Do pripravenej formy nalievajte striedavo lyžicu svetlého a lyžicu tmavého cesta, vždy na stred predchádzajúcej vrstvy – takto vznikne typický zebra vzor.

7. Krok

Pečenie: Pečte približne 50 až 55 minút. Skontrolujte špajľou – ak ju po zapichnutí vytiahnete suchú, koláč je upečený. Ak by vrchná časť začala príliš hnednúť, zakryte ju alobalom.

8. Krok

Finálny dotyk: Nechajte koláč úplne vychladnúť a pred podávaním ho jemne poprášte práškovým cukrom.

reklama:

Dobrý tip: Pred prípravou si dajte všetky suroviny do miestnosti, aby mali rovnakú teplotu – najmä vajcia a perlivá voda. Vyhnete sa tak zrazeniu cesta a zabezpečíte rovnomernú konzistenciu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.