Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Raňajkový zebra koláčik: Jemná mramorová pochúťka na každý čas dňa

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Raňajkový zebra koláčik: Jemná mramorová pochúťka na každý čas dňa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Raňajkový zebra koláčik: Jemná mramorová pochúťka na každý čas dňa Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte sladké pečivo, ktoré si môžete dopriať ráno k jogurtu, popoludní pri šálke kávy alebo večer ako malý dezert, tento nadýchaný zebra koláč splní vaše očakávania. Okrem skvelej chuti vás očarí aj svojím vzhľadom – pásiky svetlého a kakaového cesta vytvárajú pekný vizuálny efekt, ktorý si zamilujete už pri prvom rozkrojení.

reklama:

Suroviny

  • 350 gramov polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 4 vajcia (oddelené bielky a žĺtky)
  • 160 gramov kryštálového cukru
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 200 ml perlivej vody
  • 2 lyžice kvalitného kakaa
  • štipku soli
  • práškový cukor na záverečné posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava formy a rúry: Začnite tým, že si vyložíte formu na chlebíček papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180 °C.

2. Krok

Sneh z bielkov: Do čistej misky dajte bielky, pridajte štipku soli a začnite ich šľahať. Keď budú bielky jemne nadýchané, po častiach prisýpajte polovicu cukru a pokračujte, kým sa nevytvorí tuhý, lesklý sneh.

3. Krok

Žĺtkový základ: V druhej mise vyšľahajte žĺtky so zvyšným cukrom do krémovej, svetlej peny.

4. Krok

Zmiešanie cesta: Do žĺtkovej hmoty postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a perlivú vodu – striedavo a vždy premiešajte, aby sa suroviny spojili. Nakoniec opatrne zapracujte bielkový sneh – najlepšie ručne, stierkou, aby cesto zostalo nadýchané.

5. Krok

Delenie a farbenie: Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej z nich vmiešajte preosiate kakao.

6. Krok

Vrstvenie: Do pripravenej formy nalievajte striedavo lyžicu svetlého a lyžicu tmavého cesta, vždy na stred predchádzajúcej vrstvy – takto vznikne typický zebra vzor.

7. Krok

Pečenie: Pečte približne 50 až 55 minút. Skontrolujte špajľou – ak ju po zapichnutí vytiahnete suchú, koláč je upečený. Ak by vrchná časť začala príliš hnednúť, zakryte ju alobalom.

8. Krok

Finálny dotyk: Nechajte koláč úplne vychladnúť a pred podávaním ho jemne poprášte práškovým cukrom.

reklama:

Dobrý tip: Pred prípravou si dajte všetky suroviny do miestnosti, aby mali rovnakú teplotu – najmä vajcia a perlivá voda. Vyhnete sa tak zrazeniu cesta a zabezpečíte rovnomernú konzistenciu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.