- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Raňajky po anglicky
Raňajky po anglicky
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny na 2 porcie:
- 2 plátky bieleho toastového chleba
- 4 ks vajcia
- soľ
- korenie
- 100 plátkov slaniny
- 2 ks paradajok
- 1 plechovka fazule v paradajkovej omáčke
- olej
- 2 ks bielych klobás
Postup prípravy
1. Krok
Do rúry, rozohriatej asi na 100 stupňov Celzia, dajte nahriať taniere, aby na nich jedlo vydržalo dlhšie teplé.
2. Krok
Na panvici rozpáľte trochu oleja a vklepněte doň vajíčka. Tá celá trošku posoľte, žĺtok môžete okoreniť štipkou korenia alebo papriky. Ak nemáte radi surové žĺtky, priklopte panvicu na chvíľu pokrievkou, urobia sa tak úplne. Volské oká sa pripravujú asi 3-4 minúty, pripraviť ale môžete pokojne praženicu alebo vaječnú omeletu. Hotová vajíčka zložte z panvice a naservírujte na rozohriaty tanier. Položte na ne poklop, aby tak rýchlo nechladol.
3. Krok
Plechovku fazule vyklopte do rajnice a nechajte prehriať, prípadne ich môžete dokoreniť štipkou čili.
4. Krok
Na panvicu položte plátky slaniny, aby sa pekne vypieklo, a klobásky. Keď je slanina chrumkavá a klobásky opečené zo všetkých strán, zložte ich a pridajte na tanier k vajíčkam.
5. Krok
Na tuk, ktorý na panvici zostal, položte strapec cherry paradajok alebo na polovičky prekrojené paradajky, priklopte pokrievkou a asi 5 minút ich nechajte opekať.
6. Krok
Na koniec v hriankovača pripravte zlatistej toasty, na tanier pridajte pár lyžíc fazule, prehriata paradajky, uvarte kávu, nalejte pohár pomarančového džúsu a môžete raňajkovať!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1579 videní