- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- RANNÁ KLASIKA Palacinky s kávou a čokoládou
RANNÁ KLASIKA Palacinky s kávou a čokoládou

- Kusov: 10
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 šálka hladkej múky(200ml )
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžica instantnej kávy
- 2 lyžičky cukru
- 0,5 lyžičky soli
- 3 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 šálka mlieka
- 2 lyžice masla
- Kávová šľahačka :
- 1 smotana na šľahanie (240ml )
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica instantnej kávy
- Poleva :
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 1 čokoláda na varenie
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise zmiešajte múku, kakaový prášok, 1 polievkovú lyžicu instantnej kávy, cukor a soľ a dobre premiešajte. V samostatnej stredne veľkej miske rozšľahajte vajcia. Pridajte k vajciam 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu, mlieko a ½ šálky studenej vody a dobre prešľahajte. Vajcovú zmes nalejte do misky so suchými ingredienciami a miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Cesto odložte do chladničky aspoň na 30 minút.
2. Krok
Príprava kávovej smotany: Do veľkej misy pridajte 1 a ¾ šálky hustej smotany, práškový cukor a 1 čajovú lyžičku instantnej kávy. Mixujte 1-2 minúty, kým konzistencia nie je hladká a mäkká. Smotanu dajte do chladničky, kým ju nebudete potrebovať.
3. Krok
Pripravte si čokoládovú polevu: Do žiaruvzdornej misky dajte kúsky tmavej čokolády. Do malej misky nalejte jeden šálku hustej smotany alebo šľahačky a ohrievajte v mikrovlnnej rúre v 15-sekundových intervaloch, kým sa poleva nezahreje, ale nie zovrie. Horúcu smotanu nalejte na čokoládu, pridajte čajovú lyžičku vanilkového extraktu a miešajte vidličkou, kým sa čokoláda nerozpustí a omáčka sa nestane hladkou zmesou. Odložte bokom.
4. Krok
Na prípravu palaciniek: Na panvici na palacinky (alebo na širokej, plytkej panvici) roztopte na strednom ohni trochu masla. Keď maslo začne syčať, pridajte do panvice asi ¼ šálky cesta a rýchlo panvicu premiešajte, aby sa povrch rovnomerne pokryl cestom.
5. Krok
Palacinku pečte 1-2 minúty, potom ju otočte špachtľou. Druhú stranu pečte ďalších 30-60 sekúnd. Preložte palacinku na tanier a postup zopakujte so zvyšným cestom.
6. Krok
Na polovicu každej palacinky dajte lyžicu kávovej smotany a pokvapkajte čokoládovou omáčkou, potom palacinky preložte. Pokvapkajte ďalšou čokoládovou omáčkou a ihneď podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní