- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kolac
- Ranná rosa
Ranná rosa
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 1:20 hod
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 2:10 hod
Super zákusok. Prekvapte návštevu s touto bombou. Ešte musím podotknú, že je táto dávka na malý plech. Keď chcete zákusok robiť na klasický plech doporučujem dávku zdvojnásobiť. Namiesto krému môžete vyskúšať aj pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom. 🙂
A tu je výsledok 🙂 Skúšala som nahradiť krém pochúťkovou smotanou osladenou cukrom a vanilkou. Tiež fantastická kombinácia.
Suroviny
- 200g margarínu alebo masla
- 150 g cukru
- 3 vajcia
- 2 šálky polohrubej múky (300g)
- 250ml kyslej smotany
- 3 lyžice mlieka
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 200 g tvarohu (na loptičky)
- 3 lyžice cukru (na loptičky)
- 1 žĺtok (na loptičky)
- 5-6 polievkových lyžíc kokosovej múčky (na loptičky)
- 2 šálky mlieka ( na krém)
- 1 vajce (na krém)
- 150 g cukru ( na krém)
- 3 lyžice hladkej múky (na krém)
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme gulôčky do cesta..Zmiešame tvaroh, cukor žĺtok a kokosovú múčku. cesto by malo byt tuhé a mali by sa nám dať tvarovať maličké gulôčky.
2. Krok
Guľky by mali byť vo veľkosti vlašského orecha.. tie odložíme do mraziaku na 30 minút.
3. Krok
Teraz si vymiešame margarín s cukrom..do biela. Pridáme vajcia aj zostávajúci bielok, smotanu, mlieko múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.
4. Krok
Do vymastenej formy nalejeme polovicu cesta. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Vylejeme na vrch svetlého cesta .
5. Krok
Teraz prichádzajú na rad naše primrazené gulôčky. Tie vtláčame do cesta..
6. Krok
Pečieme v rúre 40 -45 minút pri 180°C ..
7. Krok
Na vrch zákusku si uvaríme puding z mlieka, žĺtka, múky a cukru.
8. Krok
Vychladnutý krém navrstvíme na koláčik a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
141 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
557567 videní