- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- medvedí cesnak
- Ravioli s tvarohom a s medvedím cesnakom
Ravioli s tvarohom a s medvedím cesnakom
- Kusov: 50
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1,5 šálky polohrubej múky
- 2 žĺtky
- 1 vajce
- 1/4 šálky vody
- 2 lyžice olivového oleja
- štipka soli
- Plnka:
- 250 g tvarohu
- 2 lyžice bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 2 - 3 stonky jarnej cibule
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
- Cesnakové maslo:
- 200 g masla
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice oleja
- 25 g medvedieho cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Medvedí cesnak opláchnite v studenej vode , a potom ho rozmixujte so soľou na pyré..
2. Krok
Pridajte maslo a olej a spolu všetko premiešajte. Zmes dajte na potravinársku fóliu a vyformujte valček ktorý odložíme do chladničky.
3. Krok
Pripravíme si cesto.. jedno celé vajce a dva žĺtky rozmiešame metličku a pridáme vodu, štipku soli a 2 lyžice oleja.
4. Krok
Pomaly primiešavame múku a vypracujeme hladké elastické cesto. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na 10 - 15 minút.
5. Krok
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Cesnak opláchneme a nasekám na drobno. To isté urobíme aj so zelenou cibuľkou. premiešame tvaroh so soľou, a pridáme nasekané bylinky a jogurt...Všetko dobre prepojíme.
6. Krok
Cesto rozdelím e na dve časti.. Obe časti na tenko vyvaľkáme..Na jednu časť budeme dávať plnku , a druhou časťou plnku prikryjeme.
7. Krok
Plnku dávame lyžičkou..Robíme kôpky , tak asi 5 cm od seba. 3tetcom potrieme okolo plnky trochou vody , aby sa nám vrchné cesto prilepilo.. Keď priložíme plát druhého cesta prstami okolie plnky ( okolo kopčeka ) popritláčame. Cesto potom kolieskom na pizzu alebo radielkom povykrajujeme do štvorca (do ravioliek)
8. Krok
Ravioli varíme v osolenej vode 6 - 8 minút záleží od veľkosti a hrúbky cesta.
9. Krok
Podávame horúce s plátkom masla z medvedieho cesnaku.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
655 videní