Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ražničí marinované v majonéze a cibuli

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Raznici marinovane v majoneze a cibuli.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 2500 g bravčového mäsa (plece alebo krkovička)
  • 150 g majonézy
  • 2 cibule
  • soľ podľa chuti
  • zmes korenia
  • grilovacie korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bravčová krkovička je ideálna pre špíz, je stredne mastná a špíz z nej je mäkký a šťavnatý.

2. Krok

Mäso opláchnite pod tečúcou studenou vodou, osušte ho obrúskami a nakrájajte na stredne veľké kúsky. Ak sú kusy veľmi veľké, potom bude špíz ťažké prepiecť, pretože majonéza na drevenom uhlí začne veľmi rýchlo horieť. Ak sú kusy príliš malé, hrozí že bude mäso vysušené . Približnú veľkosť kúskov väčšinou robím 4-5 cm

3. Krok

Pripravte marinádu. V hlbokej miske zmiešajte majonézu, mletú papriku a trochu soli. Pridávam aj hotové korenie na kebab. So soľou opatrne preto ju pridávajte postupne, aby ste neskončili s príliš slanou marinádou.

4. Krok

Všetko veľmi dobre premiešajte, kým sa soľ nerozpustí.

5. Krok

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cibuľu a mäso pošlite do hlbokej misy alebo hrnca.

6. Krok

Dôkladne premiešajte a rukou stlačte cibuľu, aby cibuľa uvolnila šťavu..

7. Krok

Pridajte majonézovú marinádu a znova dôkladne premiešajte. Mäso prikryte potravinovou fóliou a dajte do chladničky na niekoľko hodín. Obvykle to nechám cez noc.

8. Krok

Na druhý deň rozpálime gril .. Mäso napicháme na kovové ihly alebo na špajdle.. Odporúčam špajdle na pár minúť predtým namočiť do studenej vody , aby rýchlo neprehoreli.. Keď mäso napichávame netlačíme ho veľmi k sebe ay sa dobre prepieklo..

9. Krok

Grilujeme do zlatista..

reklama:

Shashljk iz svininj v maioneze_1615013422_2_max.jpg
1000.menu
Shashljk iz svininj v maioneze_1615013422_4_max.jpg
1000.menu
Shashljk iz svininj v maioneze_1615013422_5_max.jpg
1000.menu
Shashljk iz svininj v maioneze_1615013422_7_max.jpg
1000.menu
Shashljk iz svininj v maioneze_1615013422_18_max.jpg
1000.menu
Shashljk iz svininj v maioneze_1615013422_11_max.jpg
1000.menu
Shashljk iz svininj v maioneze_1615013422_12_max.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

796 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.