Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rebarborová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborova rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
cook.kitchen-profi.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 500 g rebarbory
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice jahodového sirupu
  • 300 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice medu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 200 ° C.

2. Krok

Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do nadýchaného stavu. Z bielkov vyšľaháme sneh pridáme štipku soli, a zvyšný cukor. Múku zmiešame so škrobom, postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam nakoniec pridáme sneh..

3. Krok

Plech pokropíme vodou, na vrch natrieme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme v rúre 10-12 minút.

4. Krok

Pripravte si čistú kuchynskú utierku a posypte ju práškovým cukrom. Navlhčite druhú kuchynskú utierku vodou.

5. Krok

Upečenú piškótu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom. Odstráňte papier na pečenie, piškótu zabaľte do vlhkej utierky a nechajte vychladnúť.

6. Krok

Opláchnite, ošúpte a nakrájajte rebarboru na tenké plátky. Na nepriľnavej panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a rebarboru. Premiešame a dusíme na miernom ohni 5 minút. Pridajte jahodový sirup. Odstavíme z ohňa a rebarboru necháme vychladnúť.

7. Krok

Tvaroh vymiešame s medom a vanilkovým cukrom dohladka. Pridáme šľahačku a zahusťovadlo, všetko spolu dobre vyšľaháme.

8. Krok

Vychladnutú piškótu rozbalíme na pracovnú dosku, rozložíme rebarboru a zatrieme ju 2/3 tvarohového krému. Zrolujte roládu.

9. Krok

Roládu položte švom nadol na tácku. Zvyšný krém dajte do cukrárskeho vrecka a roládu ozdobte .. Na ozdobenie použite ovocie podľa sezóny. Výborne sa hodia jahody.. Rolku necháme 2 hodiny vychladiť, nakrájame na plátky a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

405 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.