Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rebarborová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborova rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
cook.kitchen-profi.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 500 g rebarbory
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice jahodového sirupu
  • 300 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice medu
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejte rúru na 200 ° C.

2. Krok

Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do nadýchaného stavu. Z bielkov vyšľaháme sneh pridáme štipku soli, a zvyšný cukor. Múku zmiešame so škrobom, postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam nakoniec pridáme sneh..

3. Krok

Plech pokropíme vodou, na vrch natrieme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme v rúre 10-12 minút.

4. Krok

Pripravte si čistú kuchynskú utierku a posypte ju práškovým cukrom. Navlhčite druhú kuchynskú utierku vodou.

5. Krok

Upečenú piškótu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom. Odstráňte papier na pečenie, piškótu zabaľte do vlhkej utierky a nechajte vychladnúť.

6. Krok

Opláchnite, ošúpte a nakrájajte rebarboru na tenké plátky. Na nepriľnavej panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a rebarboru. Premiešame a dusíme na miernom ohni 5 minút. Pridajte jahodový sirup. Odstavíme z ohňa a rebarboru necháme vychladnúť.

7. Krok

Tvaroh vymiešame s medom a vanilkovým cukrom dohladka. Pridáme šľahačku a zahusťovadlo, všetko spolu dobre vyšľaháme.

8. Krok

Vychladnutú piškótu rozbalíme na pracovnú dosku, rozložíme rebarboru a zatrieme ju 2/3 tvarohového krému. Zrolujte roládu.

9. Krok

Roládu položte švom nadol na tácku. Zvyšný krém dajte do cukrárskeho vrecka a roládu ozdobte .. Na ozdobenie použite ovocie podľa sezóny. Výborne sa hodia jahody.. Rolku necháme 2 hodiny vychladiť, nakrájame na plátky a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

445 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.