- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Rebarborová roláda
Rebarborová roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 3 vajcia
- 80 g práškového cukru
- 80 g hladkej múky
- 20 g kukuričného škrobu
- štipka soli
- Plnka:
- 500 g rebarbory
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica masla
- 2 lyžice jahodového sirupu
- 300 g tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice medu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 stužovač šľahačky
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 ° C.
2. Krok
Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru do nadýchaného stavu. Z bielkov vyšľaháme sneh pridáme štipku soli, a zvyšný cukor. Múku zmiešame so škrobom, postupne pridávame k vyšľahaným žĺtkam nakoniec pridáme sneh..
3. Krok
Plech pokropíme vodou, na vrch natrieme papier na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme v rúre 10-12 minút.
4. Krok
Pripravte si čistú kuchynskú utierku a posypte ju práškovým cukrom. Navlhčite druhú kuchynskú utierku vodou.
5. Krok
Upečenú piškótu preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom. Odstráňte papier na pečenie, piškótu zabaľte do vlhkej utierky a nechajte vychladnúť.
6. Krok
Opláchnite, ošúpte a nakrájajte rebarboru na tenké plátky. Na nepriľnavej panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor a rebarboru. Premiešame a dusíme na miernom ohni 5 minút. Pridajte jahodový sirup. Odstavíme z ohňa a rebarboru necháme vychladnúť.
7. Krok
Tvaroh vymiešame s medom a vanilkovým cukrom dohladka. Pridáme šľahačku a zahusťovadlo, všetko spolu dobre vyšľaháme.
8. Krok
Vychladnutú piškótu rozbalíme na pracovnú dosku, rozložíme rebarboru a zatrieme ju 2/3 tvarohového krému. Zrolujte roládu.
9. Krok
Roládu položte švom nadol na tácku. Zvyšný krém dajte do cukrárskeho vrecka a roládu ozdobte .. Na ozdobenie použite ovocie podľa sezóny. Výborne sa hodia jahody.. Rolku necháme 2 hodiny vychladiť, nakrájame na plátky a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
405 videní