Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rebarborová snehová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborova snehova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:© Dr. August Oetker Foods KG
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Bielková vrstva:
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 200 g práškového cukru
  • 50 g mandľových lupienkov
  • Cesto:
  • 100 g mäkkého masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 žĺtka
  • 125 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Rebarborová vrstva:
  • 500 g rebarbory
  • 200 ml jahodového džúsu
  • 1 červené tortové želé
  • 50 g cukru
  • Šľahačková vrstva:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 šľahačkové stužovače
  • 1 bourbon vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Tortovú formu 26 priemer si pokryjeme na dne s papierom na pečenie. 2 x Predhrejeme si rúru na 180°C..

2. Krok

Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.. Zvlášť si vyšľaháme maslo postupne k maslu pridáme cukor a vanilkový cukor a šľaháme do peny.Potom vmiešame po jednom žĺtka.Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.

3. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti a dáme do dvoch foriem na dno..takisto aj bielkový sneh rozdelíme na dve časti a rozotrieme na cesto , alebo si ho dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na cesto.Po povrchu posypeme mandľovými lupienkami.Pečieme na nižšom rošte asi 30 minút..Obe časti..

4. Krok

Potom vyberieme z formy a necháme na mriežke úplne vychladnúť.

5. Krok

Rebarborová plnka: Rebarboru umyjeme očistíme a nakrájame na menšie kúsky.Rozvaríme si asi 150 ml jahodového džúsu, pridáme k nemu rebarboru a spolu povaríme, pridáme 50 g cukru..V zostávajúcom džúse rozmiešame želé a pripravíme podľa návodu..Potom necháme vychladnúť.

6. Krok

Na tácku si dáme prvú časť piškóty a rozotrieme po povrchu rebarborové želé.

7. Krok

Pripravíme si šľahačku , tú potom buď to cukrárskym vreckom alebo lyžicou rozotrieme na rebarborové želé..Vrchný diel piškóty najskôr nakrájame na porcie a potom poukladáme na šľahačkový krém. Urobíme to preto aby torta zostala pekná aj pri servírovaní..takto pripravenú tortu dáme do chladničky zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.8 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1258 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.