- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rebarborová štrúdľa s mandľami
Rebarborová štrúdľa s mandľami
- Kusov: 2
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- Cesto:
- 225 g hladkej múky + na naťahovanie
- 1/2 lyžičky soli
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- Plnka:
- 1,5 kg rebarbory
- 150 g kryštálového cukru
- 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
- 100 g detských piškót
- 80 g masla
- 100 g mletých mandlí
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 200°C. Múku nasypanú do misy zmiešame so soľou, potom pomocou hnetacieho robota zapracujeme spolu s olejom a 1,1 dl vlažnej vody. Ručne vymiesime gumové cesto zabalíme do folpaku a necháme 30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
2. Krok
Medzitým na plnku ošúpeme stonky rebarbory po odstránení koncov a nakrájame na malé kúsky. Kúsky rebarbory zmiešame v miske s cukrom a citrónovou kôrou a necháme odkvapkať. Medzitým nahrubo rozmixujte piškóty na strúhanku..
3. Krok
Cesto sa vyvaľkáme valčekom na zľahka pomúčenú veľkú kuchynskú utierku, potom rukami vloženými pod utierku vytiahneme do 50 x 80 cm a rozrežeme priečne na polovicu.
4. Krok
Rebarbora dáme do sitka a necháme ju odtiecť. Rozpustite maslo. Pozdĺžne polovice plátov cesta kúsok od okrajov potrieme polovicou rozpusteného masla a posypeme polovicou piškótových omrviniek. Rebarboru rozsypeme spolu s mletými mandľami a zvyšnou strúhankou na cesto . Pomocou kuchynskej utierky zrolujte oba pláty a na koncoch ich spojte.
5. Krok
Štrúdle poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme zvyšným maslom a dáme piecť do predhriatej rúry na 25-35 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
322 videní