Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rebarborové osie hniezda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborové osie hniezda
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 15
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:55 hod
Slimaky s rebarborov 1.jpg
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 25 g cukru
  • 11 g čerstvých kvasníc
  • 40 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 0,5 lyžičky soli
  • Plnka:
  • 300 g rebarbory
  • 40 ml vody
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice vanilkového pudingového prášku
  • 2 lyžice mlieka
  • Na potretie:
  • 30 g masla
  • 30 g hnedého cukru
  • Glazúra:
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si rozpustíme maslo, a necháme ho v miske vychladnúť.do hlbšej misky si preosejeme múku, pridáme k nej soľ a cukor a premiešame.V strede cesta urobíme jamku a dáme do jamky vlažné mlieko, do ktorého pomrvíme kvasnice..Zasypeme ich lyžicou cukru a necháme ich speniť..Potom prilejeme rozpustené maslo,vajce a vypracujeme hladké pružné cesto.

2. Krok

Cesto po vymiesení zakryjeme v miske utierkou (bude tuhé) a necháme na teplom mieste vykysnúť..Asi 1 hodinu.

3. Krok

Medzitým si opláchneme rebarboru a ošúpeme ju ..nakrájame ju na menšie kúsky.

4. Krok

Rebarboru si dáme do kastrólika..pridáme k nej vodu cukor vanilkový cukor a citrónovú šťavu a miernom ohni ju povaríme asi 10 minút..Puding si rozmiešame v mlieku a potom zavaríme do rebarbory a varíme do zhustnutia.Potom odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.Maslo potom na potieranie tiež rozpustite a nechajte tiež vychladnúť.

5. Krok

Cesto ktoré nám medzičasom narástlo a vykyslo si na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na obdĺžnik cca 30 x 40 .Po povrchu ho potrieme rozpusteným maslom.Rovnomerne posypeme hnedým cukrom,a rozotrieme rebarborový puding..Zvinieme cesto do rolády a nakrájame z neho asi 3 cm plátky..

6. Krok

Plátky ukladáme do pekáča alebo na hlboký plech vyložený s papierom na pečenie a necháme ich potom podykysnúť cca 30 minút.Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C a pečieme nakysnuté hniezda 25 minút..Ak by zvrchu nahárali prikryjeme alobalom.

7. Krok

Po upečení si pripravíme polevu zahriatím smotany a potom v nej rozmiešame oba cukre a mlieko..prejeme osie hniezda keď sú ešte teplé, nie však horúce.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

995 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.