- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rebarborové osie hniezda
Rebarborové osie hniezda
- Kusov: 15
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:55 hod
Suroviny
- Cesto:
- 300 g hladkej múky
- 125 ml vlažného mlieka
- 25 g cukru
- 11 g čerstvých kvasníc
- 40 g rozpusteného masla
- 1 vajce
- 0,5 lyžičky soli
- Plnka:
- 300 g rebarbory
- 40 ml vody
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice vanilkového pudingového prášku
- 2 lyžice mlieka
- Na potretie:
- 30 g masla
- 30 g hnedého cukru
- Glazúra:
- 50 ml smotany na šľahanie
- 60 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si rozpustíme maslo, a necháme ho v miske vychladnúť.do hlbšej misky si preosejeme múku, pridáme k nej soľ a cukor a premiešame.V strede cesta urobíme jamku a dáme do jamky vlažné mlieko, do ktorého pomrvíme kvasnice..Zasypeme ich lyžicou cukru a necháme ich speniť..Potom prilejeme rozpustené maslo,vajce a vypracujeme hladké pružné cesto.
2. Krok
Cesto po vymiesení zakryjeme v miske utierkou (bude tuhé) a necháme na teplom mieste vykysnúť..Asi 1 hodinu.
3. Krok
Medzitým si opláchneme rebarboru a ošúpeme ju ..nakrájame ju na menšie kúsky.
4. Krok
Rebarboru si dáme do kastrólika..pridáme k nej vodu cukor vanilkový cukor a citrónovú šťavu a miernom ohni ju povaríme asi 10 minút..Puding si rozmiešame v mlieku a potom zavaríme do rebarbory a varíme do zhustnutia.Potom odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.Maslo potom na potieranie tiež rozpustite a nechajte tiež vychladnúť.
5. Krok
Cesto ktoré nám medzičasom narástlo a vykyslo si na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na obdĺžnik cca 30 x 40 .Po povrchu ho potrieme rozpusteným maslom.Rovnomerne posypeme hnedým cukrom,a rozotrieme rebarborový puding..Zvinieme cesto do rolády a nakrájame z neho asi 3 cm plátky..
6. Krok
Plátky ukladáme do pekáča alebo na hlboký plech vyložený s papierom na pečenie a necháme ich potom podykysnúť cca 30 minút.Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C a pečieme nakysnuté hniezda 25 minút..Ak by zvrchu nahárali prikryjeme alobalom.
7. Krok
Po upečení si pripravíme polevu zahriatím smotany a potom v nej rozmiešame oba cukre a mlieko..prejeme osie hniezda keď sú ešte teplé, nie však horúce.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
946 videní