- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Rebarborové štangličky
Rebarborové štangličky
- Kusov: 25
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 - 4 stonky z rebarbory
- 1 vaječný bielok
- 7 lyžíc cukru
- 1 lyžička škorice
- Cesto:
- 200 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 80 g masla
- 1 žĺtok
- 50 ml studenej vody
Postup prípravy
1. Krok
Preosejte múku, pridajte k nej cukor, štipku soli vanilkový cukor.K suchej zmesi pridajte mäkké maslo nakrájané na plátky..V studenej vode rozmiešajte žĺtok a pridajte k ostatným surovinám.Vymieste cesto.Cesto potom zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky na 30 minút.
2. Krok
Umyte veľké stonky rebarbory, očistite ich od horných červených vlákien a nakrájajte na kusy o dĺžke 7 cm.
3. Krok
V miske si vyšľaháme bielok vidličkou.Do inej misky si zamiešame cukor aj škoricu..Môžete použiť aj už zarobený škoricový cukor.
4. Krok
Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm.Z cesta potom nakrájame prúžky 7 cm a do každého zabalíme rebarboru. Na plech si dáme papier na pečenie, a poukladáme hotové rolky.Tie potom potrieme vyšľahaným bielkom a pocukríme škoricovým cukrom..
5. Krok
Pečieme v predhriatej rúre 180°C 15 - 20 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
503 videní