Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rebarborový koláč s polentovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborovy .png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 125 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 250 g hladkej múky
  • Polentový krém : Krupica
  • 200 ml mlieka
  • 30 g cukru
  • 1 lyžička bio citrónovej kôry
  • 40 g polenty alebo detskej krupice
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Rebarborové želé :
  • 2 plátky želatíny
  • 500 g rebarbory
  • 50 g cukru
  • 1 lyžice nasekaných pistáciových orieškov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na krehké cesto zmiešame hákom ručného mixéra maslo, práškový cukor a štipku soli. Krátko zapracujte vajíčko. Preosejte múku a krátko premiešajte. Z cesta jemne pomúčenými rukami vytvarujeme guľu a roztlačíme. Zabaľte do potravinovej fólie a nechajte chladiť aspoň 2 hodiny.

2. Krok

Na polentový krém priveďte mlieko, cukor a citrónovú kôru do varu a za stáleho miešania metličkou pridajte kukuričnú krupicu. Za stáleho miešania privedieme do varu, vlejeme do misky a prikryté necháme vychladnúť.

3. Krok

Tortovú formu zľahka vymastíme. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na 5 mm hrubý kruh a vyložíme ním formu, pričom cesto pevne pritlačíme na okraj. Základ cesta niekoľkokrát popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme strukovinami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C (plynová 3, teplovzdušná 180°C) na najnižšej mriežke 15 minút. Odstráňte papier na pečenie so strukovinami a koláč pečieme ešte 5 minút. Tortový základ necháme vychladnúť vo forme na mriežke.

4. Krok

Na rebarborové želé namočte želatínu do studenej vody. Rebarboru očistíme, umyjeme a nakrájame na cca 8 cm dlhé kúsky. Priveďte cukor a 100 ml vody do varu a rebarboru varte 2-4 minúty. Krátko predtým, ako sa rozpadne, vyberieme rebarboru z vývaru dierovanou lyžicou a necháme vychladnúť na tanieri. Vývar stiahneme z ohňa, rozpustíme v ňom vyžmýkanú želatínu a necháme vychladnúť.

5. Krok

Polentový krém vymiešame metličkou do hladka. Smotanu vyšľaháme dotuha a primiešame. Krém nalejeme na tortový základ a uhladíme. Na tortu poukladáme rebarboru, podlejeme vychladnutým želé a necháme 1 hodinu chladiť.

6. Krok

Vyberte rebarborový koláč z formy a položte na tanier. Posypeme pistáciami a podávame.

reklama:

Tip  môžete použiť akýkoľvek druh rebarbory. Najradšej mám ružovú malinovú rebarboru.“

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

83 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.