Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rebarborový koláč s polentovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborovy .png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 125 g masla
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 250 g hladkej múky
  • Polentový krém : Krupica
  • 200 ml mlieka
  • 30 g cukru
  • 1 lyžička bio citrónovej kôry
  • 40 g polenty alebo detskej krupice
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Rebarborové želé :
  • 2 plátky želatíny
  • 500 g rebarbory
  • 50 g cukru
  • 1 lyžice nasekaných pistáciových orieškov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na krehké cesto zmiešame hákom ručného mixéra maslo, práškový cukor a štipku soli. Krátko zapracujte vajíčko. Preosejte múku a krátko premiešajte. Z cesta jemne pomúčenými rukami vytvarujeme guľu a roztlačíme. Zabaľte do potravinovej fólie a nechajte chladiť aspoň 2 hodiny.

2. Krok

Na polentový krém priveďte mlieko, cukor a citrónovú kôru do varu a za stáleho miešania metličkou pridajte kukuričnú krupicu. Za stáleho miešania privedieme do varu, vlejeme do misky a prikryté necháme vychladnúť.

3. Krok

Tortovú formu zľahka vymastíme. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na 5 mm hrubý kruh a vyložíme ním formu, pričom cesto pevne pritlačíme na okraj. Základ cesta niekoľkokrát popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme strukovinami. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C (plynová 3, teplovzdušná 180°C) na najnižšej mriežke 15 minút. Odstráňte papier na pečenie so strukovinami a koláč pečieme ešte 5 minút. Tortový základ necháme vychladnúť vo forme na mriežke.

4. Krok

Na rebarborové želé namočte želatínu do studenej vody. Rebarboru očistíme, umyjeme a nakrájame na cca 8 cm dlhé kúsky. Priveďte cukor a 100 ml vody do varu a rebarboru varte 2-4 minúty. Krátko predtým, ako sa rozpadne, vyberieme rebarboru z vývaru dierovanou lyžicou a necháme vychladnúť na tanieri. Vývar stiahneme z ohňa, rozpustíme v ňom vyžmýkanú želatínu a necháme vychladnúť.

5. Krok

Polentový krém vymiešame metličkou do hladka. Smotanu vyšľaháme dotuha a primiešame. Krém nalejeme na tortový základ a uhladíme. Na tortu poukladáme rebarboru, podlejeme vychladnutým želé a necháme 1 hodinu chladiť.

6. Krok

Vyberte rebarborový koláč z formy a položte na tanier. Posypeme pistáciami a podávame.

reklama:

Tip  môžete použiť akýkoľvek druh rebarbory. Najradšej mám ružovú malinovú rebarboru.“

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

135 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.