- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Rebierka s medovou glazúrou
Rebierka s medovou glazúrou
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1,5 kg bravčových rebierok
- 2 lyžice medu
- 10 lyžíc červeného vína
- 1 citrón
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice oleja
- soľ, mleté čierne korenie
- mletá červená paprika, a bylinky podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové rebierka umyjeme sušíme a poukladáme na plech.Zalejeme ich vínom a pečieme pri 220 °C cca 20 minút.
2. Krok
Pripravíme si medovú glazúru.Nastrúhame kôru z citróna pridáme pretlačený cesnak ,slnečnicový olej a med .Osolíme a okoreníme, pridáme mletú červenú papriku a dôkadne premiešame.
3. Krok
Vyberieme rebierak z trúby a potrieme ich medovou glazúrou..dopekáme do chrumkava asi 25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9661 videní