Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na citrónový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Citronovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Krehké cesto :
  • 150 g hladkej múky
  • 115 g masla
  • 1/4 lyžičky soli
  • 50 g práškového cukru
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • Citrónový krém:
  • 120 ml citrónovej šťavy
  • kôra z 2 citrónov
  • 200 g cukru
  • 115 g masla
  • 4 vajcia
  • 2 žĺtky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte hladkú múku, práškový cukor a soľ. Potom pridajte studené maslo nakrájané na kocky a pomocou lopatkového nástavca v kuchynskom robote cesto rozdrvte na strúhanku. Ak miesite ručne, nastrúhajte maslo na veľkom strúhadle, pridajte ho do múky alebo ho nasekajte nožom do múky. Potom rýchlo premiesime rukami, aby sa maslo od tepla rúk neroztopilo.

2. Krok

Zmes smotany a žĺtka vlejeme do mrveničky, cesto krátko premiesime, vytvarujeme guľu, zabalíme do fólie / vložíme do vrecka a dáme na pol hodiny do chladničky stuhnúť.

3. Krok

Keď cesto postojí, vyvaľkáme ho na kruh, preložíme na koláčový plech, zarovnáme a nožom narežeme okraje, aby bolo rovnomerné a krásne. Po celej ploche dna popichajte vidličkou a vložte na 30 minút do mrazničky. Základ pečieme pod váhou (fazuľa , suchý hrach) asi 20 minút do zlatista.

4. Krok

Na krém nastrúhajte kôru z dvoch citrónov a potom z nich vytlačte 120 ml šťavy. Vajcia a žĺtky rozbijeme do misky a premiešame. Do hrnca dáme maslo, cukor, citrónovú šťavu a kôru na strednej teplote privedieme do varu... Miešame, kým sa všetko neroztopí a zmes nezačne bublať.

5. Krok

Odstavíme zo sporáka a tenkým prúdom za stáleho miešania nalejeme do rozhabarkovaných vajec. Dáme späť na oheň a miešame, kým krém nezhustne. Nalejte do inej nádoby a prikryte potravinovou fóliou tak aby bol krém s ňou v kontakte , nechajte vychladnúť.

6. Krok

Vložte vychladnutý citrónový krém do predtým pripraveného krehkého základu a vložte do rúry na 200°C na presne 10 minút. Potom koláč ochlaďte a vložte na 2 hodiny do chladničky, kým úplne stuhne.

7. Krok

Pozrite sa, aký je jasný ako slnko a je príjemne kyselkavý a osviežujúci..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

331 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.