- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Recept na klasický hovädzí Stroganoff
Recept na klasický hovädzí Stroganoff
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 400 g hovädzej sviečkovice
- 1 cibuľa
- 5 - 6 šampiňónov
- 400 ml mlieka
- 200 ml vývaru
- 200 g kyslej smotany
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 bobkové listy
- vetvička tymiánu
- múka
- maslo
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Sviečkovú odblaňte nakrájajte na rezance trochu tenšie ako 1 cm, ochuťte ich soľou a čiernym korením a obaľte v hladkej múke múke. mäso v niekoľkých fázach osmažte na masle do zlatista: nedávajte veľa mäsa na panvicu aby sa vám nezačalo dusiť.. Osmažené mäso preložte z panvice do misy..
2. Krok
Ak treba pridajte do panvice viac oleja a osmažte na nej nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.. Potom pridáme huby nakrájané na tenké plátky.. a všetko spolu orestujeme.. Opekáme kým sa z húb neodparí voda..Huby s cibuľou pridáme k orestovanému mäsu a pripravíme si omáčku..
3. Krok
na panvici si rozpustíme 1 lyžicu masla a keď sa maslo rozpustí pridáme k nemu lyžicu hladkej múky.. Opekáme asi 1 minútu kým sa múka neprevonia..Omáčku zalejeme vývarom a mliekom a povaríme asi 10 minút.. Počas varenia pridáme bobkový list a tymián.. Potom pridajte , paradajkový pretlak a prehrejte..
4. Krok
Do omáčky pridáme mäso s hubami a spolu povaríme na miernom ohni asi 10 minút.. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a už len prehrejeme , aby sa omáčka nezrazila..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3269 videní