- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Recept na Pancho tortu s ananásom
Recept na Pancho tortu s ananásom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta :
- 3 vajcia
- 300 g cukru
- 200 ml kefíru
- 150 ml oleja
- 300 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 0,5 lyžičky sódy
- štipka soli
- 30 g kakaa
- Krém:
- 500 g kyslej smotany
- 400 ml smotany na šľahanie
- 100 - 150 g práškového cukru
- 1 plechovka ananásu
- ganache:
- 30 g tmavej čokolády
- 30 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty, ďalej šľaháme a pridáme rastlinný olej. Suché ingrediencie zmiešame a striedavo s kefírom po lyžiciach pridávame k vaječnej zmesi.. Trochu kefíru, trochu suchej zmesi a takto striedavo za stáleho šľahania..
2. Krok
Cesto vylejeme na plech a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 15-20 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a nožom vykrojíme kruh na základ torty. .
3. Krok
Na krém najskôr vymiešame studenú kyslú smotanu s práškovým cukrom. Dobre vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, potom spojíme s kyslou smotanou, lahodný krém je hotový.
4. Krok
Zvyšok piškóty na plechu nakrájame na kocky. Teraz začneme skladať koláč do hlbokej misy/šalátovej misy ktorú si vyložíme potravinárskou fóliou. Kocky piškóty namáčame do krému a ukladáme do misy.
5. Krok
Rozložte kúsky ananásu, môžete použiť ak nemáte radi ananás aj iné ovocie podľa vašej chuti . Ak chcete pridať pražené vlašské orechy, bude to tiež vynikajúce.
6. Krok
Dokončite základným korpusom.. Ak vám zostali ešte nejaké omrvinky použite aj tie , na boky, ak je koláč menší ako vaša misa. Zakryte fóliou a vložte do chladničky na niekoľko hodín odstáť...Potom tortu vyklopte na servírovací podnos.. Môžete potrieť ak vám zostal zvyškom krému... Nakoniec urobíme čokoládovú ganache a tortu ešte cik cak pofŕkame.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
269 videní