- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- žemľovka
- Recept na žemľovku s kakaom: Sladká dobrota z detstva
Recept na žemľovku s kakaom: Sladká dobrota z detstva
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Žemľovka je obľúbený dezert, ktorý mnohí z nás pamätajú z čias školských jedální. V tejto verzii jej dodáme zaujímavú kakaovú príchuť, ktorá osvieži klasickú chuť. Šťavnatá náplň z tvarohu a jabĺk zaručuje, že si na tomto pokrme určite pochutnáte.
Suroviny
- 7 kusov rohlíkov
- 500 ml mlieka
- 2 vajcia
- 1 lyžica kakaa
- 2 lyžice cukru
- 250 g tvarohu
- hrozienka podľa chuti
- 2 jablká
- Mletá škorica podľa chuti
- Niekoľko plátkov masla
Postup prípravy
1. Krok
Začnite tým, že v mlieku rozšľaháte vajcia a kakao. Rožky nakrájajte na kolieska. Zapekaciu formu dôkladne vymažte maslom a posypte strúhankou.
2. Krok
Namočte tretinu rohžkov do mlieka a naskladajte ich na dno pripravenej formy. Na rožky rozotrite tvaroh, ktorý ste predtým zmiešali s lyžicou cukru a hrozienkami
3. Krok
Pridajte ďalšiu vrstvu namočených rožkov, na ktorú nastrúhajte jablká. Jablká posypte zvyškom cukru a mletou škoricou.
4. Krok
Opäť zakryte vrstvou namočených rožkov. Na povrch položte kúsky masla a pečte približne 30 minút pri teplote 180 °C.
Tento dezert predstavuje skvelý spôsob, ako si pripomenúť tradičné chute s moderným twistom. Prajeme vám dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní