Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Regina Maria rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Regina maria rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: www.bucataras.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 20 ml oleja
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Orechové bezé:
  • 6 bielok
  • štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g mletých orechov
  • 40 g polohrubej múky
  • Krém:
  • 6 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 40 ml mlieka
  • 30 g kakaa
  • 300 g mascarpone
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 1 lyžička pomarančového džúsu
  • Sirup:
  • 80 ml vody
  • 20 ml pomarančovej šťavy
  • 30 g cukru
  • 1 lyžička pomarančovej kôry
  • Dekorácia:
  • biele čokoládové vločky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krém.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny..potom k nim pridáme mlieko, múku a kakao..Misku dáme do vodného kúpeľa nad paru a miešame kým nám nevznikne hustý krém....Ten necháme pod fóliou vychladnúť.

2. Krok

Po vychladnutí vmiešame ku krému mascarpone..Šľaháme do jemnej a nadýchanej konzistencie.

3. Krok

Pripravíme si piškótu.Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme so štipkou soli, potom pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.Zvlášť si vyšľaháme žĺtka s olejom do hustej majonézy.tú potom vmiešame k bielkam na nízkej rýchlosti šľahača.Nakoniec zľahka vmiešame múku..

4. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 35 a zarovnáme ho..pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

5. Krok

Po upečení piškótu preklopíme, stiahneme papier a necháme úplne vychladnúť.

6. Krok

Pripravíme si orechové bezé.Vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom pridáme cukor a šľaháme kým nám nevznikne lesklý tuhý sneh..Zmiešame si mleté orechy s múkou a pridáme ku snehu a zľahka premiešame..pečieme na plechu vyloženom s papierom na pečenie tých istých rozmerov ako piškótu.pečieme aj pri tej istej teplote 180°C 15 - 20 minút.po upečení preklopíme a necháme vychladnúť..Až potom odstránime papier.

7. Krok

Sirup si pripravíme tak, že si zmiešame vodu s pomarančovým džúsom,a s cukrom a dáme variť.Povaríme kým sa cukor nerozpustí a potom stiahneme z ohňa a pridáme pomarančovú kôru.necháme vychladnúť.

8. Krok

Pišótu , ktorá nám tvorí základ si popicháme špáradlom a pokropíme ju sirupom.môžete použiť aj štetec..Potom rozotrieme polovicu krému,a prikryjeme orechovým bezé.Rozotrieme naň druhú polovicu krému a zarovnáme.nakoniec posypeme čokoládovými vločkami.

9. Krok

takto pripravený zákusok prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1421 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.