Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Retro vanilkové kolieska

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Maslove kolieksa.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 60
  • Porcií: 60
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • štipka soli
  • 3 vaječné žĺtky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Na polevu :
  • 200 g tmavej čokolády
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cukor poriadne premiešame s vanilkovými semienkami . Múku rozdrobte so studeným maslom, potom pridajte ostatné ingrediencie a miešajte, kým sa cesto nespojí. Tu nastáva bod, kedy máme pocit, že by sme mali pridať trochu mlieka, pretože sa len mrví – ale zrazu sa cesto dokonale spojí. Pracovala som aj so studeným maslom, takže to trvalo trochu dlhšie, ale stálo to za to.

2. Krok

Hotové cesto zabalíme do igelitu a dáme na 30 minút do chladničky, aby maslo stuhlo. Potom na jemne pomúčenej doske cca. Vyvaľkáme na hrúbku pol cm a vykrajujeme 5 cm formičkou kolieska. Odpadové kúsky cesta znovu premiesime, vyvaľkáme, vykrojíme kým sa všetko nespotrebuje. V strede kolieska vykrojíme menšou vykrajovačkou otvor , a vznikne nám prstenec.. Tie ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie ..

3. Krok

Sušienky pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 10-12 minút, pričom dávame pozor, aby nezhnedli. Po vybratí môžu byť ešte mäkké, ale chladnutím trochu stuhnú.

4. Krok

Roztopte tmavú čokoládu (najlepšie 53 %, pretože vráti klasickú chuť). Spodok sušienok namáčame v čokoláde, potom necháme stuhnúť na papieri na pečenie. V krabici by vydržali dlho - ale zjedli sme ich za jedno popoludnie, aj keď ich bolo asi 60!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.