- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Rezy z čokoládovej šľahačky a pudingu
Rezy z čokoládovej šľahačky a pudingu
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- piškóta:
- 250 g mäkkého masla
- 250 g práškového cukru
- štipka soli
- 5 vajec
- 250 g polohrubej múky
- 1 lyžica kakaa
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Plnka 1 :
- 600 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
- 1 stužovač šľahačky
- plnka 2 :
- 420 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- Poleva:
- 60 ml smotany na šľahanie
- 150 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme rúru na 170°C..PLech 30 x 25 si vyložíme s papierom na pečenie.Plech najlepšie v ráme alebo s vyšším okrajom.
2. Krok
Maslo s práškovým cukrom so štipkou soli vyšľaháme do peny. Potom vmiešame za stáleho šľahania po jednom vajcia..
3. Krok
Múku, kakao a prášok do pečiva si spolu premiešame v inej miske. Potom zľahka vmiešame do cesta..
4. Krok
Cesto rovnomerne dáme na plech.. Pečieme asi 30 minút.. Potom necháme úplne vychladnúť.
5. Krok
Pripravíme si čokoládovú šľahačku. .zahrejeme smotanu potom vmiešame nalámanú čokoládu a poriadne rozmiešame.. takto necháme vychladnúť najlepšie cez noc ..pár hodín..
6. Krok
Potom šľahačku vyšľaháme so stužovačom. a natrieme na puding ktorý už pekne zatuhol..
7. Krok
Puding uvaríme podľa návodu na obale..
8. Krok
Piškótu prekrojíme na 2 časti.. Na prvú piškótu nalejeme ešte horúci puding a uhladíme.. Takto necháme na noc vychladnúť.. Na druhý deň vyšľaháme čokoládovú šľahačku a rozotrieme už na vychladnutý stuhnutý puding,. Potom pritlačíme druhý plát piškóty.
9. Krok
Takto dáme do chladničky vychladiť aspoň na 2 hodiny. Potom pripravíme čokoládovú polevu a prelejeme ňou celý povrch zákuska.Vrch môžete podľa fantázie dozdobiť šľahačkou ..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1918 videní