- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Rezy z vaječného koňaku
Rezy z vaječného koňaku
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 6 vajec
- 250 g krupicového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 400 g mletých lieskových orieškov (môžu byť aj vlašské)
- Na povrch:
- 450 g ríbezľového džemu
- 400 ml smotany na šľahanie
- 350 ml vaječného koňaku
- 2 stužovače
- 1 vanilkový cukor
- čokoládové hobliny
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si plech na pečenie 35 x 30 cca..Pokryjeme ho s papierom na pečenie..Predhrejeme si rúru na 160°C.
2. Krok
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom do hustej peny.Potom zľahka vmiešame mleté orechy s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút..medzitým si vymiešame ríbezľový džem, do hladka.
3. Krok
Keď koláčik vyberieme z rúry ešte horúci ho potrieme s džemom a tak necháme vychladnúť.potom si vyšľaháme smotanu na šľahanie, môžete pridať aj 2 stužovače a jeden vanilkový cukor.
4. Krok
Po vychladnutí nanesieme na koláčik vrstvu vyšľahanej šľahačky , zarovnáme a povrch prelejeme rovnomerne vaječným koňakom.Potom dáme koláčik na pár hodín do chladničky, najlepšie na noc..pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinami a nakrájame na porcie.
5. Krok
Vyberajte hustejší vaječný likér, s nižším obsahom alkoholu.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3448 videní