- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Rib-eye Steak
Rib-eye Steak
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 6min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 1 dcl slnečnicový olej
- 2 vetvičky rozmarínu
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g masla
- štipka soli aj korenia
- steak z vysokej roštenky
Postup prípravy
1. Krok
Steak by mal mať pred tepelnou úpravou izbovú teplotu, tak by sme ho mali aspoň 2 hodiny pred prípravou vybrať z chladničky.
2. Krok
Potrite olejom ,osolte a okoreňte aby sa vytvoril ochranný film a nechajte ho vsiaknuť..aspoň 10 - 15 minút pre pečením.
3. Krok
Najlepšie sa robia steaky na liatinovej panvici .. rozpálime olej ,Steak ktorý chceme aby bol médium by mal byť hotový 4 - 6 minút z každej strany.Otáčame ho 3 - 5 krát..Pred dokončením pridáme na prevoňanie rozdrvený cesnak a rozmarín a nakoniec aj maslo..
4. Krok
Do mäsa počas pečenia nepicháme otáčame ho rukou alebo kliešťami..Po teplenej úprave ho necháme ešte prikrytý aby sa rozvinuli chuťe v ňom.
5. Krok
Podávame so soľou a s korením,môžete pridať obľúbenú omáčku a šalát..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13995 videní