- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Ríbezľová bublanina s mandľami
Ríbezľová bublanina s mandľami
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- použijeme 250 ml hrnček
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 6 lyžíc mandlí
- 4 vajcia
- 200 m smotany na šľahanie
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 3 hrnčeky červených ríbezlí
- 1 lyžica hrubej múky
Postup prípravy
1. Krok
Do misy vyklepnite žĺtky. Pridajte cukor a šľahajte, kým nevznikne hustá a svetlá pena.
2. Krok
Do cesta potom postupne zašľahávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, a smotanu. Pre intenzívnejšiu chuť môžete do cesta pridať ešte lyžičku najemno nastrúhanej citrónovej kôry.
3. Krok
Ušľahajte hladké cesto. Z bielkov potom ušľahajte tuhý sneh a opatrne ho zapracujte do hotového cesta. Ríbezle prepláchnite a oberte.
4. Krok
Cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie. Poprášte ho hrubou múkou, zabránite tak tomu, aby sa vám ovocie prepadlo do cesta. Pridajte ríbezle a mandľové lupienky koláč vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme asi 35 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
212 videní