- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ribezľová kocka
Ribezľová kocka
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 4 lyžice vody
- 160 g práškového cukru
- 160 g polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 4 dl mlieka
- 60 g detskej krupice
- 150 g práškového cukru
- 150 g masla
- kôra z jedného citróna
- 500 g ribezľov
- Poleva:
- 120 g práškového cukru
- 6 lyžíc limetkovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Zohrejeme si mlieko na krém a potom keď už vrie, prisypávame krupicu a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
2. Krok
Vyšľaháme si vajcia , pridáme k nim cukor a ušľaháme do peny..Potom pridáme vodu a znovu prešľaháme.
3. Krok
K vaječnej zmesi pridáme múku s práškom do pečiva ale miešame len zhora nadol varechou alebo stierkou.Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie 30 x 32 ..Vložíme do predhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 15 minút.
4. Krok
Kým sa koláč pečie, z ríbezlí odstránime stopky, prepláchneme ich a necháme v sitku odtiecť..
5. Krok
Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom do peny, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, nakoniec po lyžiciach pridávame vychladnutú krupičnú kašu a dobre prešľaháme kým nieje krém nadýchaný..potom vmiešame ríbezle.
6. Krok
keď sa piškóta upečie necháme ju vychladnúť a potom ju prekrojíme na dve časti.
7. Krok
Krém rovnomerne rozotrieme na jednu časť piškóty a priložíme druhú časť..pritlačíme..
8. Krok
nakoniec si pripravíme glazúru vymiešaním práškového cukru s limetkovou šťavou..Glazúrou prelejeme zákusok a zarovnáme nožom..Odložíme do chladničky na 3 - 4 hodiny..Potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
633 videní