- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Ríbezľové lievance so škoricovou omáčkou
Ríbezľové lievance so škoricovou omáčkou
- Kusov: 30
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 10 g kvasníc
- 2 lyžičky cukru
- 250 ml vlažného mlieka
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- štipka soli
- 450 g ríbezlí
- 2 lyžice masla
- Škoricová omáčka:
- 150 ml mlieka
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 2 žĺtky
- 50 g medu
Postup prípravy
1. Krok
Rozmiešajte kvasnice a cukor v mlieku. Potom zmiešajte kvasnicové mlieko s múkou, vajcami, vaječnými žĺtkami a soľou. Nechajte cesto odpočinúť asi 30 minút.
2. Krok
Zatiaľ si pripravíme škoricovú omáčku.Priveďte mlieko do varu so škoricou. Zmiešajte žĺtky s medom a zamiešajte do mlieka. Zmes varte pri nízkej teplote po dobu 5 minút. Nevarte silno aby vám mlieko nekypelo.Ptom nechajte vychladnúť za stáleho miešania.
3. Krok
Zmiešajte vykysnuté cesto s bobuľami ríbezlí. Zohrejeme trochu masla na panvici a pečieme malé lievance na každej strane 2-3 minúty na strednom ohni. Lievance podávame s pripravenou omáčkou, posypané práškovým cukrom a dozdobené čerstvými ríbezľami.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
807 videní