- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Ríbezľové víno podávané sa sódou
Ríbezľové víno podávané sa sódou
- Kusov: 1
- Porcií: 1
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 5min
- Hotové Za: 10min
Tak,tieto vína z bobuľovitého ovocia robím každý rok,
nie vo veľkom,ale tak po 5l a vína sú dezertné,
nechávam ich školiť jeden rok,
čiže teraz máme vlaňajšie a môj obľúbený studený sekt,Vám ponúkam…
Suroviny
- 3dl ríbezlák
- 2dl sóda
- kopec ľadové kocky
Postup prípravy
1. Krok
Skôr ako vám naservírujem vlaňajšie víno z červených ríbezlí,dám aj recept,ako ho robím.Dobre prezreté ríbezle,ešte na kríku,pooberám a umyjem a odstopkujem a nechám ich stáť asi dva dni v čistej nádobe,aby zmäkli, lepšie sa nám bude lisovať šťava.Potom na 1l šťavy dávam na stolové víno 1 3/4l vody 150g cukru, výlisky zaleje pribl.s vodou, ktorú som si vypočítala,že budem potrebovať na doliatie do šťavy a ešte z toho získam trochu živín,ak chceme stolové víno silnejšie , musíme pridať cukor.Obdobne postupujeme aj pri dezertnom , ale na 1l šťavy ide 1 1/4 l vody a 300g cukru ,dezertné vina po vykvasení necháme ,,školiť " rok vo fľaši v ktorej kvasilo,na žačiatok kvasenia použijem kvasinky....
2. Krok
A už ide k podávaniu na dno pohára dám 3_4 kocky ľadu a zalejem vínom,aby sa hneď nerozmiešalo z sódou pomaly lejem sódu na kocky ľadu a podávam.Na zdravie!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2244 videní