- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Ríbezľový koláč s lieskovcami z pekárničky
Ríbezľový koláč s lieskovcami z pekárničky
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 55min
- Hotové Za: 1:10 hod
S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/07/ribezlovy-kolac-s-lieskovcami-z.html
Suroviny
- 4 celé vajcia
- 120g cukor hnedý
- 250g smotana na šľahanie
- 270g múka polohrubá
- 80g lieskovce mleté
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- nastrúhaná z polovice citróna, citrónová kôra
- čerstvé ríbezle
Postup prípravy
1. Krok
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme a vlejeme šľahačkovú smotanu.
2. Krok
Pridáme pomleté lieskovce.
3. Krok
Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a z dobre umytého citróna, kôru.
4. Krok
Do nádoby vylejeme polovicu cesta, pridáme umyté a odstôpkované ríbezle (predtým treba hneď vybrať háky)
5. Krok
A dáme zvyšné cesto a ešte ríbezle. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14 "Len pečenie" Tento program sa dá nastaviť na 10 až 70 minút. Nastavila som na 30 minút a po skončení programu, som špajdlou vyskúšala či je koláč dobre upečený, ale v strede bol ešte surový, tak som nastavila program pečenie, ešte na 25 minút.
6. Krok
Nádobu vyberieme z pekárničky a necháme dobre vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2426 videní