- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Ríbezľový koláč so snehom
Ríbezľový koláč so snehom
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 130 g práškového cukru
- 160 g mäkkého masla
- 4 žĺtka
- 1 vanilkový cukor
- 290 g hladkej múky
- 70 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- Sneh :
- 4 bielká
- 190 g práškového cukru
- 420 g ríbezlí
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si predhrejeme rúru na 200°C (horný a spodný ohrev) a plech vystelieme papierom na pečenie. Teraz vo veľkej mise vymiešajte maslo so žĺtkami . Potom pridajte cukor a vanilkový cukor a miešajte 5-10 minút do peny. V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a striedavo s mliekom vmiešame do cesta. Teraz cesto rozotrieme na pripravený plech a pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút do zlatista.
2. Krok
Príprava snehu: Najprv vyšľaháme bielka do peny, postupne pridávame cukor a vymiešame na pevný sneh . Ríbezle roztriedime, zbavíme metlín, umyjeme a scedíme. Vyberieme plech z rúry, a znížime teplotu na 160°C . Rozložte ríbezle na predpečené cesto , a na ne rozotrite sneh..
3. Krok
Koláč vložíme do rúry a dopekáme 20 - 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
390 videní