Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rigo Janči

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rigo600 × 400 px.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 10 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 35 g kakaa
  • 200 g polohrubej múky
  • Krém:
  • 4 práškové šľahačky
  • 400 ml mlieka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 300 g čokolády na varenie
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice rumu
  • 1 prášková želatína
  • Čokoládová poleva:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte bielka a žĺtka. V samostatnej miske zmiešajte múku a kakao. Do bielkov pridáme štipku soli a začneme ich šľahať, postupne pridávame cukor. Keď vám z bielkov vyjde tuhý sneh, stiahneme šľahač na najnižšiu rýchlosť a začneme po jednom pridávať žĺtky. Nakoniec pridáme múku a kakao a všetko pekne premiešame mixérom na najnižšej rýchlosti. Piškótové cesto preložíme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na cca 20-25 minút. Vychladnutú piškótu prekrojíme priečne na dve časti.

2. Krok

Krém: Smotanu na šľahanie a čokoládu nalámanú na kocky dáme do hrnčeka a zahrievame, kým sa všetko pekne neroztopí. Nechajte mierne vychladnúť. Počas toho vyšľaháme šľahačku s mliekom, pridáme vanilkový cukor a rum, potom prilejeme rozpustenú čokoládu a všetko dobre premiešame. Krém je riedky, ale žiadne obavy. Preto sa pridáva želatína. Želatínu si teda pripravíme podľa návodu na vrecúšku a vmiešame do krému. Vezmite vyšší plech a vložte doň prvú polovicu piškóty, nalejeme krém a prikryjeme druhou polovicou piškóty.

3. Krok

Čokoládová poleva: Rozpustíme opäť čokoládu v smotane a dobre premiešame.. Vrchnú piškótu prelejeme polevou , dobre uhladíme.. Zákusok vložíme do chladničky dobre vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky alebo na rezy...

reklama:

1.png
www.canva.com
2.png

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

854 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.