- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Rigo Janči
Rigo Janči
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 10 vajec
- 125 g práškového cukru
- 35 g kakaa
- 200 g polohrubej múky
- Krém:
- 4 práškové šľahačky
- 400 ml mlieka
- 100 ml smotany na šľahanie
- 300 g čokolády na varenie
- 1 vanilkový cukor
- 3 lyžice rumu
- 1 prášková želatína
- Čokoládová poleva:
- 100 ml smotany na šľahanie
- 100 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte bielka a žĺtka. V samostatnej miske zmiešajte múku a kakao. Do bielkov pridáme štipku soli a začneme ich šľahať, postupne pridávame cukor. Keď vám z bielkov vyjde tuhý sneh, stiahneme šľahač na najnižšiu rýchlosť a začneme po jednom pridávať žĺtky. Nakoniec pridáme múku a kakao a všetko pekne premiešame mixérom na najnižšej rýchlosti. Piškótové cesto preložíme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na cca 20-25 minút. Vychladnutú piškótu prekrojíme priečne na dve časti.
2. Krok
Krém: Smotanu na šľahanie a čokoládu nalámanú na kocky dáme do hrnčeka a zahrievame, kým sa všetko pekne neroztopí. Nechajte mierne vychladnúť. Počas toho vyšľaháme šľahačku s mliekom, pridáme vanilkový cukor a rum, potom prilejeme rozpustenú čokoládu a všetko dobre premiešame. Krém je riedky, ale žiadne obavy. Preto sa pridáva želatína. Želatínu si teda pripravíme podľa návodu na vrecúšku a vmiešame do krému. Vezmite vyšší plech a vložte doň prvú polovicu piškóty, nalejeme krém a prikryjeme druhou polovicou piškóty.
3. Krok
Čokoládová poleva: Rozpustíme opäť čokoládu v smotane a dobre premiešame.. Vrchnú piškótu prelejeme polevou , dobre uhladíme.. Zákusok vložíme do chladničky dobre vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky alebo na rezy...
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
674 videní