Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Risotto so sušenými bielymi hubami a šafránom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
B7025ac7.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 2 šálky ryže guľatej Mánya na rizoto (napr Arborio)
  • 50 g sušených bielych húb
  • 2 veľké cibule
  • 1,3 - 1,4 l vývaru
  • 1 šálka suchého bielho vína
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • šafrán
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 čerstvá biela huba (alebo mrazená)
  • Parmezán na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušené huby si zalejeme 1 šálkou horúceho vývaru a necháme 1 hodinu lúhovať.Potom scedíme do sitka a tekutinu z húb prelejeme do ostatného vývaru.A dáme vývar rozvariť.

2. Krok

Šafran si zalejeme 3 polievkovými lyžicami vína a necháme 20 minút lúhovať.Cibuľu si nakrájame na jemno a vo veľkom hrnci z hrubým dnom si dáme roztopiť maslo spolu s olivovým olejom.Dáme tam cibuľu a restujeme na strednom ohni za stáleho miešania kým sa cibuľa nespení.Potom pridáme ryžu guľatu Mánya a mierne asi 3 minúty opražíme.

3. Krok

Zalejeme vínom a polovicou vývaru ktorý musí byť horúci oheň znížime na minimum a miešame kým sa tekutina nenasiakne do ryže guľatej Mánya.pridajte zas trochu vývaru a miešajte.Teraz pridáme nakrájané huby na malé kúsky šafrán spolu z vínom v ktorom sa lúhoval a miešame.Vždy prilievame vývar keď sa odparí.Toto bude trvať cca 25 minút.Potom ryžu guľatu Mánya odstavíme osolíme okoreníme a necháme 10 minút postáť..Podľa potreby pridajte ešte maslo, vývar alebo trochu smotany na šľahanie..Rizoto by malo byť vláčne nie suché..

4. Krok

Podávame s nastrúhaným parmezánom a s osmaženými plátkami z bielej huby..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1046 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.