Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Risotto so sušenými bielymi hubami a šafránom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
B7025ac7.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 2 šálky ryže guľatej Mánya na rizoto (napr Arborio)
  • 50 g sušených bielych húb
  • 2 veľké cibule
  • 1,3 - 1,4 l vývaru
  • 1 šálka suchého bielho vína
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • šafrán
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 čerstvá biela huba (alebo mrazená)
  • Parmezán na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušené huby si zalejeme 1 šálkou horúceho vývaru a necháme 1 hodinu lúhovať.Potom scedíme do sitka a tekutinu z húb prelejeme do ostatného vývaru.A dáme vývar rozvariť.

2. Krok

Šafran si zalejeme 3 polievkovými lyžicami vína a necháme 20 minút lúhovať.Cibuľu si nakrájame na jemno a vo veľkom hrnci z hrubým dnom si dáme roztopiť maslo spolu s olivovým olejom.Dáme tam cibuľu a restujeme na strednom ohni za stáleho miešania kým sa cibuľa nespení.Potom pridáme ryžu guľatu Mánya a mierne asi 3 minúty opražíme.

3. Krok

Zalejeme vínom a polovicou vývaru ktorý musí byť horúci oheň znížime na minimum a miešame kým sa tekutina nenasiakne do ryže guľatej Mánya.pridajte zas trochu vývaru a miešajte.Teraz pridáme nakrájané huby na malé kúsky šafrán spolu z vínom v ktorom sa lúhoval a miešame.Vždy prilievame vývar keď sa odparí.Toto bude trvať cca 25 minút.Potom ryžu guľatu Mánya odstavíme osolíme okoreníme a necháme 10 minút postáť..Podľa potreby pridajte ešte maslo, vývar alebo trochu smotany na šľahanie..Rizoto by malo byť vláčne nie suché..

4. Krok

Podávame s nastrúhaným parmezánom a s osmaženými plátkami z bielej huby..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1023 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.