- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Risotto s medvedím cesnakom
Risotto s medvedím cesnakom
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 150 g guľatozrnnej ryže guľatej Mánya
- 50 ml suchého bieleho vína
- 450 ml zeleninového vývaru
- 1 šalotka
- 25 g masla
- 10 g parmezánu
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- olej
- soľ
- korenie
Postup prípravy
1. Krok
Šalotku nakrájame najemno a speníme ju na rozohriatom oleji. Pridáme ryžu guľatu Mánya, krátko orestujeme, prilejeme biele víno a na miernom plameni necháme všetku tekutinu odpariť.
2. Krok
Aby sme dosiahli "kašovitějšiu" konzistenciu, ktorá je charakteristická pre talianske rizotá, musíme sa pripraviť na to, že si v ďalšej fáze postojíme pri sporáku. K orestovanej ryži guľatej Mánya prilejeme asi naberačku vývaru, premiešame a necháme vyvariť. Pridáme ďalšiu naberačku, znovu premiešame a opäť necháme odpariť. Takto postupujeme tak dlho, dokiaľ nie je ryža guľatá Mánya hotová (bude to trvať cca 15-18 minút), mala bol byť uvarená tzv. Al dente, na skus (vnútri zrniek ryže guľatej Mánya pociťujeme tvrdšie jadro).
3. Krok
.Pred podávaním rizoto zjemníme čerstvým maslom, dochutíme soľou a korením a dokončíme najemno nasekaným medvedím cesnakom a strúhaným parmezánom. Ozdobiť ich môžeme petržlenovou vňaťkou.alebo lístkami cesnaku..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7297 videní