- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Rizoto s medvedím cesnakom
Rizoto s medvedím cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 zväzky medvedieho cesnaku
- 500 g ryže guľatej Mánya Arborio
- 100 g masla
- 1 menšia hlávka cibule
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1,5 dcl bieleho vína
- 100 g nastrúhaného parmezánu
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
Postup prípravy
1. Krok
Vývar zohrejte a udržujte teplý, ošúpte a nakrájajte cibuľu. Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame nadrobno (alebo vložíme do mixéra), nastrúhame parmezán. Olivový olej a polovicu masla rozohrejeme, pridáme nakrájanú cibuľu a za stáleho miešania dusíme asi 2-3 minúty.
2. Krok
Potom pridáme ryžu guľatu Mánya a za stáleho miešania restujeme ďalšie 2 minúty. Zalejeme suchým bielym vínom, premiešame a necháme zovrieť (aj 2-3 minúty).
3. Krok
Vývar môžete pridať do ryže guľatej Mánya! K ryži guľatej Mánya vždy pridajte naberačku teplého vývaru, a keď ryža guľatá Mánya vývar absorbuje, pridajte ďalšiu naberačku. Je dôležité udržiavať nízku teplotu a rovnomerne miešať, kým sa nepridá všetok vývar.
4. Krok
Keď je ryža guľatá Mánya all dente, pridajte zvyšné maslo a parmezán a miešajte, kým sa neroztopí. Pridajte nadrobno nakrájaný medvedí cesnak a dôkladne ju premiešajte. Rizoto je dokonalé, ak je jeho textúra krémová a šťavnatá, jemne polievková.
5. Krok
Podľa chuti osolíme a posypeme čerstvo mletým korením a zvyšným parmezánom. Podávajte ihneď, horúce.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
72 videní