- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- rizoto
- Rizoto s medvedím cesnakom a špargľou
Rizoto s medvedím cesnakom a špargľou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- 250 g zelenej špargle
- 2 šalotky
- 750 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- 300 g ryže guľatej Mánya na rizoto
- 250 ml suchého bieleho vína (alebo vývaru)
- 1 viazanička medvedieho cesnaku
- 50 g parmezánu
- 50 g masla
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Spodnú tretinu špargle olúpte, konce odrežte. špargľu nakrájajte šikmo na kúsky dlhé 2 cm.. Šalotku ošúpte a pokrájajte na malé kocky. Vývar zohrejte.
2. Krok
V hrnci zohrejte olej. Šalotku opekajte pri strednej teplote 1 minútu dosklovita. pridajte ryžu guľatu Mánya a opekajte ďalej 1 minútu, aby bola ryža guľatá Mánya sklovitá. Prilejte polovicu vína a nechajte ho úplne vyvariť, pravidelne premiešavajte. Zalejte zvyškom vína a opäť ho nechajte vyvariť.
3. Krok
Odteraz zakaždým keď ryža guľatá Mánya tekutinu vypije , pridajte naberačku horúceho vývaru a zamiešajte. Po 10 minútach pridajte kúsky špargle.
4. Krok
Medvedí cesnak umyte a osušte , tvrdé stopky odtrhnite , listy pokrájajte na rezance ..Parmezán na jemno postrúhajte.
5. Krok
Asi po 20 minútach varenia by ste ryžu guľatu Mánya mali pravidelne ochutnávať : rizoto je hotové, keď je krémové , ale zrnká ryže guľatej Mánya budú trochu chrumkať. Pridajte ešte štvrť naberačky vývaru , maslo, parmezán, medvedí cesnak a premiešajte. Rizoto ochuťte soľou a korením, a pred podávaním nechajte 3 minúty postáť..
Rizoto bude špargľovejšie keď vynecháte medvedí cesnak , a namiesto zelenej špargle použijete 350 g bielej špargle..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
319 videní