- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda „Čierny les“
Roláda „Čierny les“
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 35 g polohrubej múky
- 25 g mletých lieskových orieškov
- 15 g kakaa
- 3 vajcia
- 110 + 25 g práškového cukru
- višne
- Tvarohový krém:
- 250 g tvarohu alebo mascarpone
- 100 g masla
- 150 g práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
V miske si zmiešame suché prísady.Múku, mleté orechy a kakao..
2. Krok
Bielka ( 75 g ) budú šľahané cukrom ( 25 g ). Vyšľaháme ich do tuhého snehu..
3. Krok
V ďalšej miske vyšľahajte žĺtky ( 60 g ) a vajcia ( 125 g ) s cukrom ( 110 g ). Šľaháme do bielej nadýchanej peny.správne vyšľahaná pena je vtedy keď vám z metličiek pena nekvapká ale ťahá sa v pásikoch.
4. Krok
Do zmesi zo žĺtok jemne primiešame suchú zmes.Miešame zhora dole a krátko.Potom v dvoch krokoch primiešame vyšľahané bielká.
5. Krok
Vylejeme cesto na plech na pečenie, vložený pergamenom. Na štandardnom plechu o rozmeroch 30 x 40 cm .
6. Krok
Roztrite cesto na plech. Hrúbka cesta by mala byť približne 4-5 mm (stúpne na 5-7 mm). Vložíme do rúry na pečieme na 180 stupňov 10-12 minút.Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou potom zrolujeme a tak necháme vychladnúť..
7. Krok
Zatiaľ čo sa piškóta chladí, pripravíme si višne..Môžete použiť mrazené , čerstvé ale aj zavárané.
8. Krok
Keď piškóta vychladne , otočte ju a stiahnite papier na pečenie.Zrežte okraje ..Ak chcete môžete piškótu pokvapkať višňovým sirupom.
9. Krok
Krém si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií.
10. Krok
Na piškótu natrieme rovnomerne krém, a chaoticky poukladáme višne samozrejme bez kôstok.Roládu pevne zrolujeme.
11. Krok
Takto pripravenú ju dáme do chladničky na 2 - 3 hodiny oddýchnuť.
12. Krok
roládu môžete dekorovať podľa fantázie..dozdobiť ako poleno kúskami čokolády, alebo len preliať čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1161 videní