Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roláda „Čierny les“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Roláda "Čierny les"
19
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min

Dsc00951.jpgDsc00955.jpgDsc00956.jpgDsc00957.jpgDsc00959.jpgDsc00962.jpgDsc00964.jpgDsc00965.jpgDsc00966.jpgDsc00968.jpgDsc00971.jpgDsc00974.jpgDsc00978.jpgDsc00994.jpgDsc00996.jpgDsc00999.jpgDsc01002.jpgDsc01005.jpg

reklama:

Suroviny

  • 35 g polohrubej múky
  • 25 g mletých lieskových orieškov
  • 15 g kakaa
  • 3 vajcia
  • 110 + 25 g práškového cukru
  • višne
  • Tvarohový krém:
  • 250 g tvarohu alebo mascarpone
  • 100 g masla
  • 150 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiešame suché prísady.Múku, mleté orechy a kakao..

2. Krok

Bielka ( 75 g ) budú šľahané cukrom ( 25 g ). Vyšľaháme ich do tuhého snehu..

3. Krok

V ďalšej miske vyšľahajte žĺtky ( 60 g ) a vajcia ( 125 g ) s cukrom ( 110 g ). Šľaháme do bielej nadýchanej peny.správne vyšľahaná pena je vtedy keď vám z metličiek pena nekvapká ale ťahá sa v pásikoch.

4. Krok

Do zmesi zo žĺtok jemne primiešame suchú zmes.Miešame zhora dole a krátko.Potom v dvoch krokoch primiešame vyšľahané bielká.

5. Krok

Vylejeme cesto na plech na pečenie, vložený pergamenom. Na štandardnom plechu o rozmeroch 30 x 40 cm .

6. Krok

Roztrite cesto na plech. Hrúbka cesta by mala byť približne 4-5 mm (stúpne na 5-7 mm). Vložíme do rúry na pečieme na 180 stupňov 10-12 minút.Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou potom zrolujeme a tak necháme vychladnúť..

7. Krok

Zatiaľ čo sa piškóta chladí, pripravíme si višne..Môžete použiť mrazené , čerstvé ale aj zavárané.

8. Krok

Keď piškóta vychladne , otočte ju a stiahnite papier na pečenie.Zrežte okraje ..Ak chcete môžete piškótu pokvapkať višňovým sirupom.

9. Krok

Krém si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií.

10. Krok

Na piškótu natrieme rovnomerne krém, a chaoticky poukladáme višne samozrejme bez kôstok.Roládu pevne zrolujeme.

11. Krok

Takto pripravenú ju dáme do chladničky na 2 - 3 hodiny oddýchnuť.

12. Krok

roládu môžete dekorovať podľa fantázie..dozdobiť ako poleno kúskami čokolády, alebo len preliať čokoládovou polevou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1254 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.