- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - roláda
 - Roláda s čokoládovým krémom
 
Roláda s čokoládovým krémom
          - Kusov: 1
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 20min
 - Hotové Za: 60min
 

















  
Suroviny
- 4 vajcia
 - 100 g polohrubej múky
 - 55 g horkej čokolády
 - 150 g práškového cukru
 - 2 lyžice mandľového likéru
 - štipka soli
 - Krém:
 - 400 ml smotany na šľahanie
 - 200 g horkej čokolády
 - 3 - 4 lyžice kakaa
 - 2 lyžice mandľového likéru
 - voda
 - 4 lyžice cukru
 
Postup prípravy
1. Krok
Pre plnku si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli, spolu so šľahačkou.Potom necháme chladiť , niekoľko hodín..Najlepšie je to urobiť deň vopred.
2. Krok
Ideme si pripraviť piškótové cesto. oddelíme si bielka od žĺtkov ..Najskôr vyšľaháme žĺtka s cukrom do nadýchanej peny , Potom pridáme 2 lyžice žĺtkovej hmoty k roztopenej a mierne vychladnutej čokoláde , premiešame , a potom pridáme ostatnú žĺtkovú zmes..
3. Krok
Teraz primiešame preosiatu múku a premiešame..nakoniec pridáme vyšľahané bielka so štipkou soli..Tie primiešame ručne v troch fázach..
4. Krok
Pripravené cesto si vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 15 - 20 minút..
5. Krok
Po upečení odstránime papier a necháme vychladnúť..
6. Krok
Najlepšie udržíte formu rolády tak že piškóta bude chladnúť zarolovaná v utierke ktorú si predtým poprášite práškovým cukrom.
7. Krok
Čokoládový krém vyberieme z chladničky a prešľaháme ho aby bol vzdušný..Môžete si ho osladiť ..práškovým cukrom.
8. Krok
1 dcl vody si dáme rozvariť ..pridáme cukor a mandľový likér..Prevaríme kým sa cukor nerozpustí..S pripraveným sirupom potrieme piškótu ktorá by mala už byť vychladnutá..
9. Krok
Krémom potrieme roládu a zrolujeme dáme na pár hodím nazabalenú v alobale do chladničky zatuhnúť a zbytkom krému potrieme aj povrch..
10. Krok
celú roládu posypeme kakaom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8569 videní