- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda s čokoládovým krémom
Roláda s čokoládovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 vajcia
- 100 g polohrubej múky
- 55 g horkej čokolády
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice mandľového likéru
- štipka soli
- Krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 200 g horkej čokolády
- 3 - 4 lyžice kakaa
- 2 lyžice mandľového likéru
- voda
- 4 lyžice cukru
Postup prípravy
1. Krok
Pre plnku si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli, spolu so šľahačkou.Potom necháme chladiť , niekoľko hodín..Najlepšie je to urobiť deň vopred.
2. Krok
Ideme si pripraviť piškótové cesto. oddelíme si bielka od žĺtkov ..Najskôr vyšľaháme žĺtka s cukrom do nadýchanej peny , Potom pridáme 2 lyžice žĺtkovej hmoty k roztopenej a mierne vychladnutej čokoláde , premiešame , a potom pridáme ostatnú žĺtkovú zmes..
3. Krok
Teraz primiešame preosiatu múku a premiešame..nakoniec pridáme vyšľahané bielka so štipkou soli..Tie primiešame ručne v troch fázach..
4. Krok
Pripravené cesto si vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 15 - 20 minút..
5. Krok
Po upečení odstránime papier a necháme vychladnúť..
6. Krok
Najlepšie udržíte formu rolády tak že piškóta bude chladnúť zarolovaná v utierke ktorú si predtým poprášite práškovým cukrom.
7. Krok
Čokoládový krém vyberieme z chladničky a prešľaháme ho aby bol vzdušný..Môžete si ho osladiť ..práškovým cukrom.
8. Krok
1 dcl vody si dáme rozvariť ..pridáme cukor a mandľový likér..Prevaríme kým sa cukor nerozpustí..S pripraveným sirupom potrieme piškótu ktorá by mala už byť vychladnutá..
9. Krok
Krémom potrieme roládu a zrolujeme dáme na pár hodím nazabalenú v alobale do chladničky zatuhnúť a zbytkom krému potrieme aj povrch..
10. Krok
celú roládu posypeme kakaom..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8427 videní