- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda Dunajské vlny
Roláda Dunajské vlny
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Roláda:
- 4 vajcia
- 120 g cukru
- 80 g hladkej múky
- 50 g kukuričného škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- trochu práškového cukru na utierku
- Plnka:
- 1 pohár višní 350 g odkvapkaných
- 400 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 50 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla
- na ozdobu :
- 125 g čokoládovej polevy
- 70 g hoblín z čokolády
- 10 višní
Postup prípravy
1. Krok
Plech na pečenie (30 x 40 cm) vystelieme papierom na pečenie. Rúru predhrejte na 180°C horný/spodný ohrev (cirkulačný vzduch: 160 stupňov) .
2. Krok
Na piškótovú roládu šľaháme vajíčka s cukrom aspoň 4 minúty , kým nevznikne hustá krémová zmes. Múku zmiešame s kukuričným škrobom a práškom do pečiva a na tri časti preosejeme do zmesi, opatrne primiešame. Pomocou stierky rozotrieme na plech. Pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút .
3. Krok
Trochu cukru na utierku Po upečení vyklopíme na čistú utierku posypanú cukrom. Odstráňte papier a rolku opatrne zviňte. Zrolovanú roládu necháme úplne vychladnúť .
4. Krok
Medzitým si pripravíme pudingový krém. Do hrnca dáme mlieko a zohrejeme ho. Pudingový prášok zmiešame s cukrom vmiešame asi 2 lyžice mlieka.
5. Krok
Hneď ako mlieko vrie, vmiešame rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania privedieme do varu. Pridajte vanilkový cukor. Puding nalejeme do misky, povrch prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cca 2 hodiny pri izbovej teplote vychladnúť .
6. Krok
Višne prelejeme cez sitko a dobre scedíme. 10si odložíme na ozdobu. Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu a potom po lyžiciach vmiešajte vychladnutý puding. Dobre premiešame, kým aj puding nebude nadýchaný.
7. Krok
Na zostavenie rolády naplňte cca 4 polievkové lyžice vanilkového krému do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou tryskou. Roládu rozvinieme a natrieme zvyšným vanilkovým krémom, posypeme scedenými višňami a zľahka zatlačíme. Pevne zrolujte a dajte na 30 minút do chladničky .
8. Krok
Medzitým si rozpustíme čokoládovú polevu podľa návodu na obale a natrieme na roládku. Čokoládové hobliny rozotrieme na polevu. Hneď ako čokoládová poleva stuhne, použite cukrárske vrecko, ktoré ste si odložili, urobte desať čiapočiek z krému a na ne položte višne ktoré ste si odložili.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3472 videní