- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ovocná roláda,
- Roláda Fantázia
Roláda Fantázia
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 50min
http://zena.blic.rs/
Suroviny
- piškóta:
- 50g čokolády na varenie
- 120 g mäkkeho masla
- 120 g polohrubej múky
- 7 vajec
- 150 g práškového cukru
- 2 lyžice kakaa
- plnka:
- 1stužovač šľahačky
- 200 g práškového cukru
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 1 balík vanilkového cukru
- 250 g odkôstkovaných čerešní
Postup prípravy
1. Krok
V zmäknutom masle vyšľahajte roztopenú a vychladnutú čokoládu.Šľahajte kým sa vám nespoji do jednotvárnej hmoty.Postupne pridávajte žĺtka..Bileka si zvlášť vyšľahajte s cukrom.pridajte k nim múku a kakao a potom pridajte k zmesi žĺtok a masla.
2. Krok
Piškótové csto vylejte na plech vyložený papierom a pečte pri 200 °C cca 10 minút.
3. Krok
upečenú piškótu dajte na navlhčenú kuchynskú utierku, posypte práškovým cukrom a zrolujte.
4. Krok
čerešne alebo višne posypte 100 g cukru a nechajte chvíľku postáť..medzitým si vyšľahajte šľahačku so stužovačom, pridajte vanilkový cukor .
5. Krok
Vchladnutú roládu zbavte papiera a potom natrite pevnou šľahačkou..poukladajte višne alebo čerešne a znovu pretrite šľahačkou..
6. Krok
zrolujeme do rolády a vrch pretrieme zvyšným šľahačkovým krémom..dozdobíme nastrúhanou čokoládou...hoblinami..alebo podľa vlastnej fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14426 videní