Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roláda Ferrero Rocher

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada ferrero.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 20 g kakaa
  • 50 g mletých lieskových orieškov
  • Nutella krém:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g Nutelly alebo inej čokoládovo orieškovej nátierky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice pražených nasekaných lieskových orieškov
  • Ganache:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 160 g horkej čokolády 55%
  • Dekorácia:
  • Lieskové oriešky
  • pralinky Ferrero Rocher
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Vajcia šľaháme s cukrom na najvyšších otáčkach 10 minút. Múku a kakao preosejeme, pridáme mleté ​​lieskové orechy a premiešame. Suché ingrediencie prisypte k vaječnej zmesi a jemne premiešajte stierkou. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme 6-7 minút. Upečenú piškótu vyklopte na čistú kuchynskú utierku, opatrne stiahnite papier na pečenie a zviňte do rolády. Necháme vychladnúť.

2. Krok

Kým sušienka chladne, pripravte si krém. Syr mascarpone vymiešame dohladka s Nutellou. Prilejeme sladkú smotanu a šľaháme asi 1-2 minúty, kým krém trochu nezhustne. Krém až do použitia uchovávajte v chladničke.

3. Krok

Sladkú smotanu zohrejeme do varu a nalejeme na kúsky čokolády. Počkajte 1 minútu, potom pomaly miešajte vareškou, aby ste získali hladký krém. Ganache prikryte plastovou potravinovou fóliou tak, aby sa jej dotýkala, a nechajte vychladnúť.

4. Krok

Opatrne rozbaľte piškótu a rovnomerne ju namažte krémom . Posypeme nasekanými lieskovými orieškami a zavinieme do rolády.

5. Krok

Roládu pevne zabaľte do potravinovej fólie a vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby krém stuhol. Vychladnutú roládu pomocou noža potrieme ganache, poriadnu lyžicu ganache si odložíme na ozdobu. Obalenú roládu hojne posypeme nasekanými praženými lieskovcami, ozdobíme odloženou ganache a ozdobíme rozpolenými pralinkami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

994 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.