- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda s jahodovým krémom
Roláda s jahodovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- štipka soli
- 500 ml šľahačky
- 450 g jahôd
- 5 vajec
- 40 g kukuričného škrobu
- 40 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- 5 lyžíc jahodového džemu
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 200°C..Pripravíme si piškótové cesto na roládu.Vajcia si oddelíme do dvoch misiek ..Žĺtky od bielkov.Vyšľaháme si bielka so soľou a potom postupne pridávame so nich práškový cukor.Po vymiešaní tuhého snehu pridáme postupne jedno po druhom žĺtka.
2. Krok
Teraz príde na rad múka.Tu pridávame už premiešanú so škrobom,a vmiešavame ju už len s drevenou vareškou.
3. Krok
Na plech si dáme papier na pečenie a naň navrstvíme piškótové cesto.Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút do zlatohneda.Po upečení vyklopíme z plechu a prikryjeme na pár minút vlhkou utierkou ..Potom opatrne dáme dole papier na pečenie a roládu naprázdno zrolujeme.
4. Krok
Pripravíme si krém..Jahody umyjeme odstopkujeme a nakrájame na menšie kúsky.Vyšľaháme smotanu na šľahanie a vmiešame do nej aj jahodový džem.
5. Krok
Jahodovú šľahačku natrieme na piškótové cesto,odložíme si asi 1 /3 bokom a roztrúsime po povrchu nakrájané jahody a opäť zrolujeme..
6. Krok
Takto zrolovanú roládu si dáme aspoň na 30 minút do chladničky a až potom potrieme zvyšnou šľahačkou..Dozdobiť môžete jahodami.
7. Krok
Samozrejme môžete použiť aj iné sezónne ovocie pre naplnenie roládky..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2250 videní