Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda Láska

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Roláda Láska
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 50min

reklama:

Suroviny

  • cesto:
  • 5 bielok
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • 80 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžica vaječného likéru
  • 1/2 dcl oleja
  • Malinové želé:
  • 2,5 dcl malinovej šťavy
  • 25 g gustinu
  • 1 - 2 lyžice cukru
  • 20 g masla
  • Krém:
  • 3 žĺtka
  • 60 g práškového cukru
  • 1/2 balíka práškovej želatíny
  • 250 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • kôra nastrúhaná z jedného citróna aj šťava
  • 1,5 dcl smotany na šľahanie
  • na ozdobu:
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • pár kúskov malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vaječné bielka vyšľaháme so štipkou soli ,postupne pridávame práškový cukor a vymiešame na pevný sneh.

2. Krok

Pridáme žĺtka..Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.primiešame ocot a likér, a nakoniec tenkým prúdom olej.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 30 a pečieme pri 160°C cca 10 - 15 minút.Po upečení necháme chvíľu postáť a ešte za tepla odstránime papier na pečenie a zabalíme roládu do vlhkej utierky.

4. Krok

Malinovú šťavu necháme rozvariť a v troche rozrobíme gustin.Do šťavy pridáme cukor , a za stáleho miešania keď sa šťava rozvarí primiešme škrobovú zmes.ešte do teplého pudingu pridáme kúsok masla a dobre premiešame.

5. Krok

Želé rozotrieme na vychladnutú piškótu..

6. Krok

Krém si pripravíme vymiešaním žĺtok s práškovým cukrom nad parou , kým sa nám nevytvorí hustá kaša..Potom odstavíme a necháme vychladnúť.Želatínu pripravíme podľa návodu na obale ..Vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a pridáme aj kôru zo šťavou z jedného citróna.Primiešame želatínu aj žĺtky s cukrom..Nakoniec vmiešame šľahačku ktorú si predtým do tuha vyšľaháme.

7. Krok

Pripravený krém si dáme aspoň na 20 minút do chladničky..Potom 2/3 krému navrstvíme na želé a zrolujeme ..celú roládu potrieme zbytkom krému.Dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť..

8. Krok

Po ztuhnutí potrieme čokoládovou polevou..Tú pripravíme rozpustením čokolády v smotane..dozdobíme malinami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2976 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.