- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda Láska
Roláda Láska
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- cesto:
- 5 bielok
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtka
- 80 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička octu
- 1 lyžica vaječného likéru
- 1/2 dcl oleja
- Malinové želé:
- 2,5 dcl malinovej šťavy
- 25 g gustinu
- 1 - 2 lyžice cukru
- 20 g masla
- Krém:
- 3 žĺtka
- 60 g práškového cukru
- 1/2 balíka práškovej želatíny
- 250 g mascarpone
- 2 lyžice práškového cukru
- kôra nastrúhaná z jedného citróna aj šťava
- 1,5 dcl smotany na šľahanie
- na ozdobu:
- 100 g mliečnej čokolády
- 1 dcl smotany na šľahanie
- pár kúskov malín
Postup prípravy
1. Krok
Vaječné bielka vyšľaháme so štipkou soli ,postupne pridávame práškový cukor a vymiešame na pevný sneh.
2. Krok
Pridáme žĺtka..Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.primiešame ocot a likér, a nakoniec tenkým prúdom olej.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 30 x 30 a pečieme pri 160°C cca 10 - 15 minút.Po upečení necháme chvíľu postáť a ešte za tepla odstránime papier na pečenie a zabalíme roládu do vlhkej utierky.
4. Krok
Malinovú šťavu necháme rozvariť a v troche rozrobíme gustin.Do šťavy pridáme cukor , a za stáleho miešania keď sa šťava rozvarí primiešme škrobovú zmes.ešte do teplého pudingu pridáme kúsok masla a dobre premiešame.
5. Krok
Želé rozotrieme na vychladnutú piškótu..
6. Krok
Krém si pripravíme vymiešaním žĺtok s práškovým cukrom nad parou , kým sa nám nevytvorí hustá kaša..Potom odstavíme a necháme vychladnúť.Želatínu pripravíme podľa návodu na obale ..Vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a pridáme aj kôru zo šťavou z jedného citróna.Primiešame želatínu aj žĺtky s cukrom..Nakoniec vmiešame šľahačku ktorú si predtým do tuha vyšľaháme.
7. Krok
Pripravený krém si dáme aspoň na 20 minút do chladničky..Potom 2/3 krému navrstvíme na želé a zrolujeme ..celú roládu potrieme zbytkom krému.Dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť..
8. Krok
Po ztuhnutí potrieme čokoládovou polevou..Tú pripravíme rozpustením čokolády v smotane..dozdobíme malinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2976 videní