- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda Láska
Roláda Láska
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- Cesto:
- 5 bielok
- 100 g práškového cukru
- 2 žĺtka
- 80 g hladkej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička octu
- 1 lyžička likéru Maraskino (môže byť rum)
- 50 ml oleja
- Krém:
- 3 žĺtka
- 60 g práškového cukru + 2 lyžice
- 1/2 práškovej želatíny
- 250 g mascarpone
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- kôra z jedného citróna (nastrúhaná)
- 150 ml smotany na šľahanie
- Želé:
- 250 ml malinového pyré
- 25 g gustinu alebo zlatého klasu
- 1 -2 lyžice cukru
- 20 g masla
- Ozdobenie:
- 100 g mliečnej čokolády
- 50 ml smotany na šľahanie
- pár kúskov čerstvých malín
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si vyšľahaáme vaječné bielky so štikpu soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.
2. Krok
Potom pridávame žĺtky a za každým dobre premiešame..Ručne potom stierkou vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a s kakaom.
3. Krok
Nakoniec pridáme olej, likér alebo rum a ocot.
4. Krok
cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie rozmerov cca 30 x 30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 10 - 15 minút.
5. Krok
Po upečení preklopíme na vlhkú utierku a stiahneme papier na pečenie..Potom zrolujeme a necháme tak vychladnúť.
6. Krok
Príprava želatíny: Do panvice si dáme malinové pyré a rozvaríme ho..Pridáme k nemu cukor a maslo..V troche vody si rozmiešame gustin a vlejeme ho do varieceho sa pyré, a uvaríme husté želé...Ochladenú roládu rozrolujeme a prelejeme malinovým želé..Takto necháme trochu zatuhnúť.
7. Krok
Krém: Vaječné žĺtka šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli spolu s cukrom asi 10 minút do hustej zmesi..Potom odstavíme a prikryjeme misku fóliou a necháme vychladnúť.pripravíme si želatínu podľa pokynov na obale ..
8. Krok
Mascarpone vyšľaháme spolu s 2 lyžicami cukru, pridáme k nemu citrónovú šťavu , vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú citrónovú kôru.Vmiešame aj vychladnuté žĺtka ,a pripravenú želatínu..Takto premiešame a odložíme na 20 minút do chladničky aby nám krém zatuhol..
9. Krok
2/3 krému rozotrite na želé vrstvu a roládu pevne zrolujte a zabaľte do fólie..Vložte na pár hodín do chladničky..
10. Krok
mliečnu čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame ju s 50 ml smotany na šľahanie.Zmes potom primiešame k 1/3 krému ktorý nám zostal, a rozotrieme po povrchu rolády.Môžete použiť aj cukrárske vrecko a nazdobiť..Dodekorujte s čerstvými malinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
475 videní