Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roláda Láska

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada laska.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.kolacirecepti.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 5 bielok
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • 80 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžička likéru Maraskino (môže byť rum)
  • 50 ml oleja
  • Krém:
  • 3 žĺtka
  • 60 g práškového cukru + 2 lyžice
  • 1/2 práškovej želatíny
  • 250 g mascarpone
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • kôra z jedného citróna (nastrúhaná)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Želé:
  • 250 ml malinového pyré
  • 25 g gustinu alebo zlatého klasu
  • 1 -2 lyžice cukru
  • 20 g masla
  • Ozdobenie:
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • pár kúskov čerstvých malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľahaáme vaječné bielky so štikpu soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.

2. Krok

Potom pridávame žĺtky a za každým dobre premiešame..Ručne potom stierkou vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a s kakaom.

3. Krok

Nakoniec pridáme olej, likér alebo rum a ocot.

4. Krok

cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie rozmerov cca 30 x 30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 10 - 15 minút.

5. Krok

Po upečení preklopíme na vlhkú utierku a stiahneme papier na pečenie..Potom zrolujeme a necháme tak vychladnúť.

6. Krok

Príprava želatíny: Do panvice si dáme malinové pyré a rozvaríme ho..Pridáme k nemu cukor a maslo..V troche vody si rozmiešame gustin a vlejeme ho do varieceho sa pyré, a uvaríme husté želé...Ochladenú roládu rozrolujeme a prelejeme malinovým želé..Takto necháme trochu zatuhnúť.

7. Krok

Krém: Vaječné žĺtka šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli spolu s cukrom asi 10 minút do hustej zmesi..Potom odstavíme a prikryjeme misku fóliou a necháme vychladnúť.pripravíme si želatínu podľa pokynov na obale ..

8. Krok

Mascarpone vyšľaháme spolu s 2 lyžicami cukru, pridáme k nemu citrónovú šťavu , vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú citrónovú kôru.Vmiešame aj vychladnuté žĺtka ,a pripravenú želatínu..Takto premiešame a odložíme na 20 minút do chladničky aby nám krém zatuhol..

9. Krok

2/3 krému rozotrite na želé vrstvu a roládu pevne zrolujte a zabaľte do fólie..Vložte na pár hodín do chladničky..

10. Krok

mliečnu čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame ju s 50 ml smotany na šľahanie.Zmes potom primiešame k 1/3 krému ktorý nám zostal, a rozotrieme po povrchu rolády.Môžete použiť aj cukrárske vrecko a nazdobiť..Dodekorujte s čerstvými malinami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

516 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.