- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda Pávie oko
Roláda Pávie oko
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Cesto:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 40 g kakaa
- 1 lyžica polohrubej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Krém:
- 1 vajce
- 1 vanilkový puding
- 2,5 dl mlieka
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica kakaa
- Poleva:
- 150 g tmavej čokolády
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
najskôr si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny.V miske si zmiešame múku s kakaom a s práškom do pečiva.Po lyžiciach pridáme k žĺtkovej zmesi za každou premiešame zhora nadol.-.nakoniec zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
2. Krok
Plech na pečenie 35 x 30 si vyložíme s papierom..Vylejeme cesto a uhladíme..Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 15 minút.Piškótu nepresušte lebo sa vám bude potom lámať..Piškótu po upečení preklopíme necháme mierne vychladnúť a potom opatrne odstránime papier..Zvinieme ju do rolády a necháme chladnúť..
3. Krok
Krém si pripravíme tak, že si vyšľaháme vajce s pudingovým práškom v mlieku a vo vodnom kúpeli varíme do zhustnutia..Potom necháme úplne vychladnúť..
4. Krok
Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, potom postupne pridávame vychladnutý puding a šľaháme do nadýchaného krému.Krém potom rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakaový prášok.
5. Krok
Piškótu rozvinieme natrieme najskôr vanilkovým krémom, a naň opatrne rozotrieme kakaový krém..Roládu zvinieme teraz z každej strany ku stredu a takto ju zabalíme do alobalu alebo do potravinárskej fólie a vložíme na pár hodín do chladničky.
6. Krok
Rozpustíme si vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom a prelejeme pripravenou polevou roládu..Necháme zatuhnúť a potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1417 videní