Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Roláda red velvet

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Roláda red velvet
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Roláda red velvet Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 45min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min

Nezáleží na tom, či si pochutíme len s kolegami v práci alebo s priateľkami pri káve.Táto roláda je výnimočná na každú príležitosť

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 180 g kryštálového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice cmaru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 g červeného potravinárskeho farbiva
  • 1 pohár práškového cukru
  • Náplň:
  • 250 g smotanového syra
  • 140 g bielej čokolády
  • 100 g práškového cukru
  • 75 g masla
  • 1 cm vanilkového lusku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, potom pridajte cmar, olej a ocot. V druhej miske zmiešajte všetky sypké ingrediencie a postupne ich zapracujte do vaječnej zmesi. Nakoniec pridajte potravinárske farbivo. Pre gelové farbivo stačí niekoľko kvapiek, pri sypkom zmiešajte 1/4 až 1/2 lyžičky s troškou vody.

2. Krok

Zmes vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 15 minút pri teplote 175 °C. Po upečení nechajte plát päť minút odpočinúť, potom ho vyklopte na pocukrovanú utierku, zarolujte a nechajte vychladnúť.

3. Krok

Medzitým pripravte krém. Teplé maslo zmiešajte so smotanovým syrom a práškovým cukrom. V vodnom kúpeli roztopte čokoládu a pomaly ju vmiešavajte do krému. Vanilkový lusk rozrežte a vyškrabané zrniečka pridajte do náplne. Nechajte v chlade uležať

4. Krok

Po vychladnutí cesto rozviňte, odstráňte papier a natrite ho krémom. Znova zarolujte a nechajte v chlade aspoň hodinu odpočinúť. Pred podávaním ešte pocukrujte práškovým cukrom.

reklama:

Užite si túto sladkú pochúťku, ktorá vám spríjemní deň!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

80 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.