Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda red velvet

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Roláda red velvet
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Roláda red velvet Foto: www.freepik.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 45min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min

Nezáleží na tom, či si pochutíme len s kolegami v práci alebo s priateľkami pri káve.Táto roláda je výnimočná na každú príležitosť

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 180 g kryštálového cukru
  • 180 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 lyžice cmaru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička bieleho vínneho octu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 g červeného potravinárskeho farbiva
  • 1 pohár práškového cukru
  • Náplň:
  • 250 g smotanového syra
  • 140 g bielej čokolády
  • 100 g práškového cukru
  • 75 g masla
  • 1 cm vanilkového lusku
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, potom pridajte cmar, olej a ocot. V druhej miske zmiešajte všetky sypké ingrediencie a postupne ich zapracujte do vaječnej zmesi. Nakoniec pridajte potravinárske farbivo. Pre gelové farbivo stačí niekoľko kvapiek, pri sypkom zmiešajte 1/4 až 1/2 lyžičky s troškou vody.

2. Krok

Zmes vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 15 minút pri teplote 175 °C. Po upečení nechajte plát päť minút odpočinúť, potom ho vyklopte na pocukrovanú utierku, zarolujte a nechajte vychladnúť.

3. Krok

Medzitým pripravte krém. Teplé maslo zmiešajte so smotanovým syrom a práškovým cukrom. V vodnom kúpeli roztopte čokoládu a pomaly ju vmiešavajte do krému. Vanilkový lusk rozrežte a vyškrabané zrniečka pridajte do náplne. Nechajte v chlade uležať

4. Krok

Po vychladnutí cesto rozviňte, odstráňte papier a natrite ho krémom. Znova zarolujte a nechajte v chlade aspoň hodinu odpočinúť. Pred podávaním ešte pocukrujte práškovým cukrom.

reklama:

Užite si túto sladkú pochúťku, ktorá vám spríjemní deň!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.