- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda red velvet
Roláda red velvet
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 45min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 0min
Nezáleží na tom, či si pochutíme len s kolegami v práci alebo s priateľkami pri káve.Táto roláda je výnimočná na každú príležitosť
Suroviny
- Cesto:
- 180 g kryštálového cukru
- 180 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 lyžice cmaru
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžička bieleho vínneho octu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 3 g červeného potravinárskeho farbiva
- 1 pohár práškového cukru
- Náplň:
- 250 g smotanového syra
- 140 g bielej čokolády
- 100 g práškového cukru
- 75 g masla
- 1 cm vanilkového lusku
Postup prípravy
1. Krok
V miske vyšľahajte vajcia s cukrom, potom pridajte cmar, olej a ocot. V druhej miske zmiešajte všetky sypké ingrediencie a postupne ich zapracujte do vaječnej zmesi. Nakoniec pridajte potravinárske farbivo. Pre gelové farbivo stačí niekoľko kvapiek, pri sypkom zmiešajte 1/4 až 1/2 lyžičky s troškou vody.
2. Krok
Zmes vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte asi 15 minút pri teplote 175 °C. Po upečení nechajte plát päť minút odpočinúť, potom ho vyklopte na pocukrovanú utierku, zarolujte a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Medzitým pripravte krém. Teplé maslo zmiešajte so smotanovým syrom a práškovým cukrom. V vodnom kúpeli roztopte čokoládu a pomaly ju vmiešavajte do krému. Vanilkový lusk rozrežte a vyškrabané zrniečka pridajte do náplne. Nechajte v chlade uležať
4. Krok
Po vychladnutí cesto rozviňte, odstráňte papier a natrite ho krémom. Znova zarolujte a nechajte v chlade aspoň hodinu odpočinúť. Pred podávaním ešte pocukrujte práškovým cukrom.
Užite si túto sladkú pochúťku, ktorá vám spríjemní deň!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní