Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda s jahodami a mascarpone

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jahodova rolada.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Valika Bitarová
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia izbovej teploty
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice cmaru
  • 1 lyžička jablčného octu
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 170 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • jahodový džem
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 170°C.. Plech na pečenie si vyložíme s papierom a môžeme ho jemne potrieť olejom.. Plech 25 x 30

2. Krok

V jednej miske si zmiešame preosiatu múku , s práškom do pečiva a so štipkou soli..

3. Krok

Vo veľkej mise šľaháme vajcia pri vysokých otáčkach 3 minúty, kým nebudú bledé. Pokračujte v šľahaní a pomaly pridávajte cukor. Pridajte olej, cmar, ocot a vanilku. Šľaháme ešte 1 minútu. Pridajte suché prísady a miešajte, kým sa nespojí. Nalejte cesto na plech a nakláňajte plech, aby sa cesto vyrovnalo.

4. Krok

Pečte 12 - 15 minút ..vyskúšajte prepečenie prstom, piškóta sa po stlačení musí vrátiť nazad.

5. Krok

Po dokončení ihneď prevráťte na utierku, ktorú si posypeme práškovým cukrom.. Odstráňte papier a potom piškótu zrolujte . Položte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

6. Krok

Smotanový syr vyšľaháme s práškovým cukrom a vanilkou do hladka. Potom vmiešajte smotanu na šľahanie a spolu vyšľahajte kým nieje krém nadýchaný.. Odložíme ho do chladničky.

7. Krok

Rozviňte roládu a natrite džem po celom povrchu asi 1 cm od okrajov.. Plnku nanesieme rovnomerne na džem. Zrolujte nazad a položte ju stranou so švom nadol na podnos. (Časť plnky pri rolovaní sa vytlačí von.. Čokoľvek preteká, zlikvidujte.) Pred podávaním prikryte plastovou fóliou a vložte do chladničky aspoň na hodinu. Poprášime práškovým cukrom, ozdobíme čerstvými jahodami, nakrájame a podávame.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

389 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.