- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Roláda s mascarpone krémom
 
Roláda s mascarpone krémom
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 20min
 - Varenie: 10min
 - Hotové Za: 30min
 
Suroviny
- 130 g práškového cukru
 - 70 g polohrubej múky
 - 30 g kakaa
 - 5 vajec
 - 1 vanilkový cukor
 - štipka soli
 - Krém:
 - 250 g smotany na šľahanie
 - 200 g mascarpone
 - 80 g práškového cukru
 - Na ozdobu :
 - čerstvé figy
 
Postup prípravy
1. Krok
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, pričom dávame pozor, aby sa nám do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka. Bielká by mali byť studené. Riad, v ktorom sa budú šľahať bielky, musí byť čistý, bez kvapky vody. Ak sú niektoré z týchto podmienok porušené, bielká nebudú dobre peniť.
2. Krok
Bielky vyšľaháme šľahačom na nadýchanú, stabilnú penu, postupne pridávame soľ, cukor a vanilkový cukor.
3. Krok
potom za stáleho šľahania pridávame po jednom žĺtky..
4. Krok
Múku preosejeme s kakaom a postupne ju v niekoľkých krokoch pridávame do cesta, pričom ho stierkou jemne miešame zhora nadol. Môžete pridať viac alebo menej múky ako ja. Zamerajte sa na konzistenciu cesta.
5. Krok
Hotové cesto - homogénne, bez hrudiek múky, mäkké, tekuté a vzdušné.
6. Krok
Plech na pečenie prikryte pergamenom a zľahka ho namažte rastlinným olejom. V tomto prípade je lepšie prebytočný olej utrieť obrúskom. Cesto nalejeme a uhladíme. Mám štandardný plech na pečenie s rozmermi 30 × 40 cm Pečieme v rúre predhriatej na 220 ° C 6-8 minút. Je dôležité, aby ste sušienku nepreexponovali, inak vyschne a pri skladaní sa môže zlomiť. Určite čas podľa vašej rúry.
7. Krok
Správne upečená piškóta by mala po stlačení odskočiť. Na hotovú piškótu ihneď položte list čistého papiera na pečenie a koláč otočte. Odstráňte papier, na ktorom ste piekli, a prikryte potravinovou fóliou. nechajte vychladiť. Niektoré gazdinky piškótu okamžite stočia do rolky, aby sa neskôr lepšie rolovala..
8. Krok
Kým piškóta chladne, pripravte si krém. Smotana je potrebná s obsahom tuku 33% a vyšším. Smotanový syr, bez príchute. Podľa chuti môžete pridať viac alebo menej práškového cukru.
9. Krok
Mascarpone vopred vyberte z chladničky. Malo by mať izbovú teplotu . Dobre ho roztlačte lyžičkou, aby sa ľahšie spájal so šľahačkou..
10. Krok
Studenú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Potom vmiešame mascarpone a všetko spolu rozšľaháme do hladka..
11. Krok
Na vychladnutú piškótu nanesieme krém v rovnomernej vrstve a necháme trochu krému na ozdobenie vrchu. potom piškótu zvinieme do rolády..
12. Krok
na vrch nanesieme krém ktorý sme si odložili.. Ak chcete byť kreatívny použite vidličku a urobte ryhy.. Potom posypeme kakaom cez jemné sitko..
13. Krok
Pred podávaním môžete roládku dodatočne ozdobiť čerstvým ovocím a bobuľami , mätou. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1175 videní