- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Roláda “ Východ slnka“
Roláda “ Východ slnka“
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 170 ml horúceho mlieka
- 110 ml oleja + 10 ml
- 8 vajec
- 100 g polohrubej múky + 40 g
- 18 g škrobu
- 25 g kakaa
- 180 g práškového cukru
- krém:
- 300 ml smotany na šľahanie
- 160 g karamelového salka alebo pikaa
- 15 g kakaa
Postup prípravy
1. Krok
do misy si dáme 170 ml horúceho mlieka, pridáme 110 ml oleja a prešľaháme.. Potom postupne pridáme 8 žĺtkov a za každým dobre vyšľaháme. preosejeme do cesta 100 g polohrubej múky a 18 g škrobu, metličkou spojíme.. Cesto rozdelíme na 2 časti..
2. Krok
do prvého cesta pridáme 40 g preosiatej múky , a do druhého 10 ml oleja a 25 g kakaa ktoré tiež preosejeme..
3. Krok
8 bielok vyšľaháme do peny, potom pridávame cukor a ušľaháme sneh. Polovicu snehu pridáme do bledého cesta a zľahka premiešame.. Druhú polovicu snehu zas do tmavého cesta.
4. Krok
Na plech 30 x 40 si dáme papier na pečenie.. najskôr rozotrieme svetlé cesto . Na svetlé cesto opatrne rozotrieme cesto tmavé ..V ceste urobíme drážky rúčkou lyžice a vložíme plech d vyhriatej rúry na 175 °C a pečieme 20 minút.. Po upečení roládu preklopíme na vlhkú utierku a stiahneme papier na pečenie. .necháme 10 minút vychladnúť, priložíme papier na pečenie a opatrne zrolujeme.. takto necháme chladnúť..
5. Krok
Krém: Vyšľaháme smotanu na šľahanie, potom pridáme salko alebo pikao a novu premiešame.. preosejeme 15 g kakaa a vymiešame krém do hladka.. krém rozotrieme na piškótu a opäť zrolujeme.. dáme na 2 hodiny zachladiť.. Zvrchu roládu posypeme preosiatym kakaom a nakrájame na porcie..
https://www.youtube.com/watch?v=fB9YtoJ1NYU
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1380 videní